AcasăsiugariuCALENDAR RELIGIOS - 7 noiembrie

CALENDAR RELIGIOS – 7 noiembrie

spot_img

DISTRIBUIȚI

CALENDAR RELIGIOS Ortodox – Sfinții 33 de mucenici din Melitina; Sf. Cuv. Lazăr din Muntele Galisiei

Greco-catolic – Cei 33 Sf. m. din Melitene; Cuv. Lazăr Taumaturgul

Romano-catolic – Sf. Villibrord, ep.

Sfinții 33 de mucenici din Melitina sunt pomeniți în calendarul creștin la 7 noiembrie. Acești sfinți au suferit moarte martirică în vremea împăraților Dioclețian (284-305) și Maximian (286-305).

Pe cel dintâi dintre ei, Ieron, un plugar puternic la trup și viteaz, dar bun și blând la suflet, au vrut să îl prindă când era la ogor, dar, apărându-se, nu au reușit.

sfintii_33_de_mucenici_din_melitina

Apoi sfântul s-a dus de bunăvoie în cetatea Melitina, Armenia, și stând la judecată, în fața autorităților, i s-a tăiat mâna dreaptă din cot. La judecată erau și ceilalți 32 de creștini mărturisitori, aceștia au fost puși jos și au fost bătuți cu vine de bou.

A doua zi, pentru că nu au renunțat la credința în Iisus Hristos, au fost scoși din cetate și uciși.

Sfântul Cuvios Lazăr S-a născut într-un sat din apropierea Magnesiei (Asia Mică). Părinţii lui erau de neam bogat şi s-au îngrijit să-i ofere o educaţie aleasă. Încă din tinereţe îşi dorea nespus de mult să meargă la Ierusalim.

S-a călugărit şi după ce s-a aşezat în diferite mănăstiri a intrat mai târziu în Mănăstirea „Sfântul Sava” din Palestina. Aici a rămas şase ani, iar însuşi patriarhul Ierusalimului l-a hirotonit preot. Agarenii au năvălit apoi mănăstirea, iar Cuviosul Lazăr s-a dus în Efes şi s-a aşezat în muntele Galisiul din apropierea cetăţii.

Aici a zidit o nouă mănăstire în cinstea Sfintei Învieri. Cuviosul a mai trăit încă 15 ani în munte săvârşind multe minuni. A trecut la cele veşnice la vârsta de 72 de ani.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA