Acasă siugariu CALENDAR RELIGIOS - 31 august

CALENDAR RELIGIOS – 31 august

DISTRIBUIȚI

CALENDAR RELIGIOS Ortodox – Așezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului; Sf. Mc. Andrei, Iraclie, Faust și Mina

Greco-catolic – Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului

Romano-catolic – Ss. Raimund Nonnatus, călug.; Nicodim; Iosif din Arimateea

CALENDAR RELIGIOS Așezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului este sărbătorită în Biserica Ortodoxă în 31 august.

Cinstitului brâu al Maicii Domnului a fost scos din racla scumpă în care a fost așezat de împăratul roman Arcadie (377-408), după 400 de ani.

În Constantinopol, într-o biserică închinată Maicii Domnului, se afla un veșmânt și brâul Născătoarei de Dumnezeu, așezate la loc de cinste într-o raclă de aur, aduse de la Ierusalim în timpul împăratului Arcadie.

La rugămintea împăratului Leon (886-911), patriarhul Constantinopolului a luat brâul Maicii Domnului, și, înconjurat de un sobor de preoți, a mers la curtea împărătească, unde s-au rugat pentru tămăduirea împărătesei, care suferea de o boală incurabilă.

Aceasta s-a închinat și, atingându-se de acesta, s-a vindecat. În urma minunii, au așezat brâul Maicii Domnului înapoi în raclă și au rânduit sărbătoarea acestei minuni, spre lauda Maicii Domnului.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA