spot_img
AcasăsiugariuCALENDAR RELIGIOS - 27 iulie

CALENDAR RELIGIOS – 27 iulie

DISTRIBUIȚI

CALENDAR RELIGIOS – Ortodox – Sf. Mare Mc. și Tămăduitor Pantelimon; Sf. Cuv. Antuza
Greco-catolic – Sf. m. Pantelimon, doctor fără plată

Romano-catolic – Ss. Pantelimon, medic m.; Natalia și îns., m.

Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, originar din Nicomidia, avea o familie înstărită, tatăl său era senator roman și se închina la zei iar mamă sa era creștină.

Sfântul Pantelimon a primit o bună educație, deprins în știința medicinii de către doctorul din cetate, Eufrosin.

A fost botezat de preotul Ermolae cu numele de Pantelimon, adică “cel cu totul milostiv”, vechiul nume fiind Pantoleon, adică “cel întru toate puternic, ca un leu”. Numele pe care l-a primit la botez a fost pe deplin ilustrat de viața și activitatea Sfântului, care s-a dăruit celor în suferință, tămăduind deopotrivă trupurile și sufletele, cu iscusința medicului dar și cu puterea credinței.

Pentru tămăduirile pe care le aducea bolnavilor fără să primească plată și invocând numele Mântuitorului Hristos, a fost denunțat de medicii din cetate, fiind adus la judecată, în vremea persecuției împotriva creștinilor, declanșate de împăratul Dioclețian (284-305). A fost supus la chinuri cumplite și în cele din urmă decapitat.

Este unul din cei mai populari sfinți din calendarul creștin, invocat adeseori de către cei aflați în suferință, fiind grabnic vindecător.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA