AcasăsiugariuCALENDAR RELIGIOS - 23 iulie

CALENDAR RELIGIOS – 23 iulie

spot_img

DISTRIBUIȚI

CALENDAR RELIGIOS Ortodox – Aducerea moaștelor Sf. Sfințit Mc. Foca; Sf. Sfințit Mc. Apolinarie, episcopul Ravenei; Sf. Mc. Vitalie și Valeria

CALENDAR RELIGIOS Greco-catolic – Aducerea moaștelor în Constantinopol a Sf. m. Foca; Pf. Ezechiel; Sf. Brigitta, patroana Europei

Romano-catolic – Ss. Brigitta, călug., patroană a Europei; Ezechiel, profetCALENDAR Aducerea moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Foca, episcopul de la Sinopi, este pomenită în calendarul creștin la 23 iulie; pomenirea Sfântului Mucenic Foca se face la 22 septembrie.

Sfântul Mucenic Foca a trăit în timpul împăratului Traian (98-117), fiind originar din orașul Sinope. Pentru viața virtuoasă a fost hirotonit episcop în această cetate. În timpul unei persecuții împotriva creștinilor declanșate de împăratul Traian, Sfântul Mucenic Foca a fost prins și supus torturilor și în cele din urmă a primit moarte martirică.

Moaștele Sfântului Sfințitului Mucenic Foca au fost mutate din Sinope, unde a fost episcop, la Constantinopol, în ziua de 23 iulie 403 sau 404.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA