AcasăsiugariuCALENDAR RELIGIOS – 22 februarie

CALENDAR RELIGIOS – 22 februarie

DISTRIBUIȚI

Ortodox – Aflarea moaștelor Sf. Mc din Evghenia; Sf. Cuv. Atanasie, Talasie și Limneu

Greco-catolic – Aflarea moaștelor martirilor din Eughenion

Romano-catolic – Catedra Sf. Ap. Petru; Sf. Margareta din Cortona, călug.

În perioada persecuțiilor împotriva creștinilor au fost îngropate, în părțile Evgheniei, mai multe moaște de mucenici, uciși pentru credința în Hristos. Vreme îndelungată au stat acolo, neștiute de nimeni, până în timpul arhiepiscopului Toma al Constantinopolului (sec. al V-lea), când Dumnezeu a arătat mai multe semne în locul în care fuseseră îngropate trupurile mucenicilor.

Moaștele sfinților pătimitori au fost descoperite într-un loc din marginea de răsărit a orașului Constantinopol. Oamenii uitaseră de locul unde fuseseră îngropați, deoarece martirii erau îngropați de obicei noaptea, de frica păgânilor. Deoarece în locul acela au început să se tămăduiască bolnavii, arhiepiscopul Toma al Constantinopolului s-a dus acolo împreună cu un sobor de preoți.

După ce au săpat, au aflat moaștele multor sfinți mucenici, printre care și ale Sfinților Andronic și Juniei, prietenii Sfântului Apostol Pavel, pomeniți de Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Romani. Andronic a fost unul dintre cei 70 de apostoli.

Moaștele sfinților mucenici au fost îngropate din nou cu toată cuviința. Împăratul Andronic Comnenul (1182-1185) a zidit deasupra lor o biserică frumoasă, îndemnat fiind și de dragostea către Sfântul Apostol Andronic, al cărui nume îl purta.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA