spot_img
AcasăsiugariuCALENDAR RELIGIOS – 22 aprilie

CALENDAR RELIGIOS – 22 aprilie

DISTRIBUIȚI

Ortodox – Sf. Ier. Teodor Sicheotul, episcopul Anastasiopolei

Greco-catolic – Cuv. m. Teodor.

Romano-catolic – Ss. Soter și Caius, pp.; Leonida, m.

Sfântul Teodor era originar din Galatia, dintr-un sat cu numele Sicheon. A trăit în a doua jumătate a secolului al VI-lea și începutul celui următor.

Tânărul Teodor, aflându-se în pelerinaj la Ierusalim și vizitând mănăstirile din împrejurimi, a îmbrăcat și el haina monahală, deși cu felul vieții era de mult călugăr.

Întors acasă s-a așezat în apropierea bisericii Sfântului Gheorghe. A fost înzestrat cu darul vindecării minunate, al clarviziunii și al rugăciunii neîncetate.

Strângându-se în jurul său tot mai mulți ucenici, Sfântul Teodor a construit o mănăstire închinată patronului său spiritual, Sfântului Gheorghe. După moartea episcopului Timotei al Anastasiopolei, a fost ales episcop al acestei cetății, demnitate din care s-a retras mai apoi.

Fiind renumit în întreg imperiul pentru virtuțile sale extraordinare, a fost invitat de împăratul Mauriciu să-i viziteze reședința de la Constantinopol. Se spune că în timpul acestei vizite Sfântul Teodor l-a vindecat de lepră pe fiul împăratului. Și-a sfârșit viața în mânăstirea pe care a zidit-o, la o vârstă venerabilă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA