spot_img
AcasăsiugariuCALENDAR RELIGIOS - 21 iulie

CALENDAR RELIGIOS – 21 iulie

DISTRIBUIȚI

CALENDAR RELIGIOS Ortodox – Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sf. Proroc Iezechiel; Sf. Cuv. Rafael și Partenie de la Agapia Veche

Greco-catolic – Cuv. Simeon și Ioan

Romano-catolic – Sf. Laurențiu din Brindisi, pr. înv.

Sfinții Cuvioși Simeon și Ioan sunt pomeniți în calendarul creștin ortodox la 21 iulie.
Originari din Edesa, Siria, au trăit în vremea împăratului Iustin al II-lea (565-578).

Cei doi tineri erau prieteni și la întoarcerea dintr-un pelerinaj făcut la Locurile Sfinte s-au călugărit, mergând la Mănăstirea Sfântului Gherasim. S-au retras apoi, în pustie, unde au petrecut vreme de douăzeci și nouă de ani în aspre nevoințe ascetice. Au murit la scurtă vreme unul după altul.

Astăzi sunt pomeniți și Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie, viețuitori în obștea monahală de la Mănăstirea Agapia Veche, în județul Neamț.

Canonizarea sfinților din județul Neamț, printre care și a Cuvioșilor Rafael și Partenie de la Agapia Veche, a fost aprobată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în martie 2008.

Sfântul Cuvios Rafael s-a nevoit în așezământul monahal de la Agapia Veche, în secolul al XVI-lea, fiind cinstit ca sfânt încă din secolul al XVII-lea.

Sfântul Cuvios Partenie a fost nevoitor în obștea de la Agapia Veche, în secolul al XVII-lea. Sfântul Partenie a viețuit după modelul pustnicilor: ziua se ruga în singurătate, iar la apusul soarelui gusta puțină pâine și legume fierte, după care toată noaptea rostea rugăciunea, în timp ce împletea coșuri.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA