spot_img
AcasăsiugariuCALENDAR RELIGIOS – 16 aprilie

CALENDAR RELIGIOS – 16 aprilie

DISTRIBUIȚI

Ortodox – Sf. Mc. fecioare: Agapia, Irina și Hionia

Greco-catolic – Sf. m. Agapia, Irina și Hionia

Romano-catolic – Ss. Bernadeta Soubirous, fc.; Benedict Iosif Labre

Sfintele Mucenițe fecioare Agapia, Irina și Hionia, pomenite în calendarul creștin, erau surori și au trăit pe vremea împăratului Dioclețian (284-305), în părțile Tesalonicului. Părinții lor erau închinători la idoli, dar ele își închinaseră viața pentru dragostea lui Iisus Hristos.

Pentru faptul că erau creștine, cele trei surori au fost prinse și îndemnate să jertfească idolilor, dar, rămânând statornice în credința lor, au fost întemnițate, lăsate un timp și aduse din nou la judecată. Fiind neînduplecate, l-au înfuriat pe slujbașul imperial care a poruncit ca Agapia și Hionia să fie arse de vii.

Irina, cea mai tânără dintre ele, a fost amenințată cu aceeași moarte, dacă nu se leapădă de Hristos și nu jertfește idolilor. Dar nimic nu a putut să o înspăimânte. Când i s-a spus ca are să fie dusă într-o casă de desfrâu, ea a răspuns că îndură toate, pentru numele Dumnezeului său, că necurăția, care se face fără de voie, nu se socotește păcat, ci aduce cunună celui care nu o voiește.

Deci, a fost dusă de doi ostași spre casa de desfrâu, dar ajungând la un deal, din rânduiala dumnezeiască, cu o zi înainte de Sfintele Paști, unul din ostași și-a încordat arcul și, săgetând-o, Sfânta Irina a fost omorâtă. Și așa și-a dat sfârșitul, numărându-se cu mucenicii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA