AcasăsiugariuCALENDAR RELIGIOS – 10 decembrie

CALENDAR RELIGIOS – 10 decembrie

DISTRIBUIȚI

Ortodox – Sf. Mc. Mina, Ermoghen și Evgraf

Greco-catolic – Sf. m. Mina, Ermoghen și Eugraf; Fer. Anton Durcovici

Romano-catolic – Fer. Anton Durcovici, ep. m.; Ss. Eulalia, fc. m.; Maur, m.

Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf au trăit în timpul împăratului roman Maximian Daia (305-313), în perioada persecuțiilor împotriva creștinilor. Sfântul Mina era din Atena, un mare învățat și orator, care își păstra ascunsă credința în Hristos. În urma unor tulburări care au izbucnit în orașul egiptean Alexandria, împăratul a decis să trimită un om de încredere aici, alegându-l pe Sfântul Mucenic Mina.

Sfântul mucenic a pus capăt certurilor din oraș dintre creștini și cei care țineau de vechea religie păgână, sfătuindu-i pe creștini să-și păstreze credința.
Aflând împăratul că Sfântul Mucenic Mina este creștin a trimis pe un alt slujbaș, Ermoghen, să-l convingă să apostazieze sau, în caz contrar, să-l ucidă. Sfântul Mina nu s-a lepădat de Hristos, astfel că a fost supus la torturi cumplite, pe care îndurându-le cu bărbăție a reușit să-l impresioneze pe Ermoghen, care s-a botezat.
Au fost uciși împreună cu notarul lui Mina, Sfântul Eugraf, care, văzând supliciul îndurat de stăpânul său, l-a mărturisit cu îndrăzneală pe Hristos.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA