Acasăoameni noiBULINĂ ROŞIE - 65% din populaţia urbană a României este expusă pericolelor...

BULINĂ ROŞIE – 65% din populaţia urbană a României este expusă pericolelor în caz de cutremur

spot_img

DISTRIBUIȚI

BULINĂ ROŞIE. Peste 26.000 de apartamente din mai multe judeţe sunt nesigure în caz de cutremur, iar aproape jumătate dintre ele s-ar prăbuşi la un cutremur major, scrie economica.net. Doar în Bucureşti au fost identificate peste 2.500 de blocuri care au nevoie de consolidare structurală, fiind vulnerabile în cazul unui cutremur, se arată în Strategia Naţională de Locuire, un proiect de HG pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării.

Bucureştiul are cel mai ridicat risc seismic dintre toate capitalele europene. Nu doar Capitala este expusă acestui risc, ci şi alte oraşe din ţară. 65% din populația urbană a țării este expusă pericolelor seismice, se arată în Strategia Naţională de Locuire.

Doar în Bucureşti au fost identificate un număr de 2.563 de clădiri care au nevoie de consolidări structurale, fiind vulnerabile în caz de cutremur. Cele mai multe locuinţe vulnerabile la un seism sunt cele construite înainte de 1960.

Mare parte din valoarea consolidării unui imobil va veni de la bugetul de state şi de la cele locale, însă şi proprietarii vor contribui cu sume, în funcţie de venituri. Familiile cu venituri mici nu vor contribui cu mai mult de 10% din venitul întreg al familiei. Cei cu venituri mai mari vor acoperi integral cota parte din valoarea lucrărilor de reabilitare.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA