spot_img
AcasăOPINIIBROSCOIUL CE SE VREA PRINȚ - Maestrul Duda și Margareta

BROSCOIUL CE SE VREA PRINȚ – Maestrul Duda și Margareta

DISTRIBUIȚI

BROSCOIUL CE SE VREA PRINȚ În bătălia de la ușa regelui Mihai, prințul Nicolae a fost învins de cei șase servitori ai reședinței.

Oficial, s-a luptat cu chelneri și cameriste, dar fotografia care surprinde îmbrânceala ni-l dezvăluie pe colonelul Duda deghizat în subretă, mânuind mătura cu vechea-i iscusință de halebardier al Teatrului Municipal Suceava și coordonând asaltul celorlalți cinci gradați. Nu vom găsi această fotografie, la fel cum nu e de găsit nici microfilmul în care actorul Duda debuta pe micul ecran al Securității, dar știm că ambele există.

Regele Mihai are 96 de ani, cu vreo zece mai mult decât socotiseră moștenitorii săi că o să aibă. Moștenirea pe care o lasă înseamnă nu numai istorie, ci și bani. Lângă castele și păduri, mai vine, pe partea economică, un bonus. Dragnea și Tăriceanu au lansat o inițiativă legislativă care amenajează juridic Casa Regală și îi alocă o rentă plătită de Guvern. „Finanţarea cheltuielilor de funcţionare curentă ale Casei Regale a României se asigură de la bugetul de stat”, zice textul, iar suma poate fi de ordinul zecilor de milioane, zic surse din anturajul legii.

Așa cum se vede, regele Mihai e ținut în captivitate de răpitori calificați, în vederea recompensei. Majestatea Sa n-a mai putut fi nici văzută și nici auzită de aproape trei ani, de când Duda și Margareta au schimbat încuietorile camerei de suferință. Nu știm cu adevărat cât de bolnav e regele, cât e de conștient și de liber. Știm doar ceea ce ne transmite prin comunicate coaliția pentru preluarea averii.

Dar averea e doar o parte a mizei. Cealaltă parte e monarhia, adică moștenirea politică a regelui. Monarhia zace și ea sub cheie, alături de fostul suveran, în timp ce Radu al României negociază plata și termenii decesului.

Colonelul Radu Duda e broscoiul pe care îl tot sărută Securitatea doar-doar s-o transforma în prinț. Minunea era aproape gata, dar din cețurile Albionului s-a întrupat adevăratul moștenitor, tânărul Medforth-Mills, băiatul principesei Elena și nepotul direct al regelui. Într-o dinastie cu cinci perechi de sâni, care ducea dorul unei perechi de testicule, apariția micului Nicolae a pus un zâmbet fericit pe chipul ostenit al regelui. Prințul Nicolae a câștigat imediat inima monarhiștilor și, câtă vreme a avut acces la bunic, el a fost speranța Casei Regale. Până și republicanii l-au simpatizat pe tânărul educat militărește și cu certificat de origine, ca dovadă creșterea spectaculoasă a încrederii în monarhie din perioada 2005-2013.

Ei bine, această popularitate a prințului Nicolae i-a grăbit sfârșitul. Securiștii nu puteau pierde dintr-un foc și banii, și controlul politic. Colonelul Duda a trebuit să vină cu ceva și iată-l pe prințul Nicolae izgonit din dinastie cu o voce care i s-a atribuit regelui, fără ca regele să miște din buze. Iată-l pus la zid pentru păcatul de a fi iubit o hipsteriță din popor, așa cum străbunicii lui regi iubiseră cu sutele, și iată-l eliminat din prima combinație de speranță, referendum și coroană de după ’89.

Lucrarea nu s-a putut face fără complicitatea principesei Margareta și a dezamăgitoarei principese Elena, mama Izgonitului. A mai fost, desigur, și îngrijitorul pernei cu care, dacă lucrurile ar fi luat-o razna, trebuia sufocată monarhia.

Regele Mihai stă pe marginea mormântului și va sta acolo până când negocierea falsului principe Duda cu Behemot va avea un final mulțumitor.

Să dorim, așadar, viață lungă acestei negocieri. Să sperăm că Diavolul și bunul Dumnezeu se vor milostivi de Casa Regală și vor avea grijă să nu sufere atunci când i-o veni ceasul.

Doru Buşcu

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA