AcasăLIFEBOALA CAVALERILOR – Ce se întâmplă dacă mânânci carne în exces

BOALA CAVALERILOR – Ce se întâmplă dacă mânânci carne în exces

DISTRIBUIȚI

BOALA CAVALERILOR  Numită și boala cavalerilor, guta este o afecțiune metabolică asociată cu excesul de carne roșie și în special cea de vânat. „Excesul de purine și pirimidine rezultate prin metabolismul cărnii la anumiți oameni cu anumite defecte genetice determină depozite de acid uric care se pun și intră ca nisipul în balamale și te dor încheieturile de te dor capacele și tot ca nisipul strică și rinichiul în timp,” explică dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice. Acidul uric se depune în special pe încheieturile de la nivelul picioarelor.

„În momentul în care apare perioada dureroasă, apoi asta e musai, se tratează, nu poți să treci peste și tratamentul este antiinflamator, pentru că în momentul în care nu te mai doare, să poți să trăiești cu tratament uricusuric care elimină acidul uric din organism,” precizează dr. Doru Negru. Crizele de gută pot să apară o dată la câțiva ani sau de mai multe ori pe lună, în funcție de stadiul bolii, dar și de alimentația pacientului.

Medicii vin cu următoarele sfaturi: „Evitarea din alimentație a mâncărurilor care au posibilitatea prin metabolism să scoată că produs de eliminare a acidului uric. Carnea de animal tânăr. Aia bună. Organele de animale tinere. Alea bune. Carnea de vânat,” recomandă dr. Doru Negru. În alimentația persoanelor care suferă de gută sunt indicate proteinele de origine vegetală, iar alcoolul și produsele care conțin cacao trebuie consumate cu atenție.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA