AcasăsiugariuBLAJ - Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

BLAJ – Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

DISTRIBUIȚI

BLAJ Invitația adresată Papei Francisc din partea Conferinței Episcopale Române de a vizita România, analiza diferitelor aspecte ale vieții Bisericii, chestiuni pastorale, administrative și canonice, procesul de beatificare a Episcopilor morți în faimă de martiri sub regimul comunist, mass-media catolică și situația comunităților greco-catolice în diaspora, sunt câteva dintre temele care s-au aflat în centrul sesiunii ordinare a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, reunit între 2-4 noiembrie 2016 la Blaj.

BLAJ În plenul lucrărilor, s-a discutat și despre recenta întâlnire a Episcopilor Catolici Răsăriteni din Europa desfășurată între 20-23 octombrie 2016 la Fatima, precum și despre cea de-a 14-a Sesiune Plenară a Întâlnirii Comisiei Internaționale Mixte pentru Dialog Teologic între Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă de la Chieti, Italia, din luna septembrie 2016.

Sinodul a decis înființarea Comisiei Sinodale pentru Cultură și Comunicații Sociale, precum și a Biroului „Migrantes” în cadrul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

Totodată, a fost discutată tematica unui ghid de conduită anticorupție pentru personalul din cadrul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la trecerea la cele veșnice a cărturarului Gheorghe Șincai, personalitate marcantă a Școlii Ardelene, membrii Sinodului au participat în după-masa zilei de joi 3 noiembrie 2016 la o manifestare culturală în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sf. Treime” din Blaj.

Referitor la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, Episcopii îi îndeamnă pe credincioși și pe toți oamenii de bună credinţă să îşi exercite dreptul şi responsabilitatea de a participa la vot, și totodată să facă o alegere coerentă cu propria credință și cu învățătura Bisericii Catolice.

citeşte şi BACALAUREAT 2017 – Ce tip de subiecte vor avea de pregătit elevii

Următoarea Sesiune sinodală ordinară se va desfășura în intervalul 15-17 mai 2017  la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major.

În aceste zile, membrii Sinodului au dorit să reamintească responsabilitatea cetățenilor greco-catolici în societatea românească, rugându-se Bunului Dumnezeu pentru binele țării și al poporului nostru.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA