Acasăoameni noiBANI DE LA GUVERN – 36 de milioane de lei pentru cele...

BANI DE LA GUVERN – 36 de milioane de lei pentru cele 10 județe lovite duminică, 17 septembrie, de mezociclon

DISTRIBUIȚI

BANI DE LA GUVERN  Guvernul va aproba, în ședința de joi, printr-o hotărâre, alocarea primelor sume din Fondul de intervenție pentru reparații în județele afectate de furtună în vestul țării, a anunțat premierul Mihai Tudose, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, precizând că e vorba de 36 milioane de lei pentru obiective de interes public din 10 județe.

Așa cum am promis, astăzi vom avea pe ordinea de zi o hotărâre de Guvern prin care alocăm sume pentru reparații”, a declarat Mihai Tudose în deschiderea ședinței Executivului.

La solicitarea premierului, vicepremierul Sevil Shhaideh a prezentat o situație a sumelor ce vor fi alocate.

Printr-un efort colectiv, cu MAI, cu toate prefecturile din județele afectate, vorbim de 10 județe în acest moment, am reușit să realizăm proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de intervenție pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale. Vorbim de o sumă de peste 36 de milioane de lei pentru cele 10 județe, pentru reparații la 16 spitale, 23 de dispensare, peste 251 de unități școlare, grădinițe, școli, licee, colegii, posturi de poliție, biserici și alte unități de interes public”, a declarat Sevil Shhaideh.

Ea a menționat că aceasta este o primă etapă, întrebată de premier în acest sens.

„Prima etapă, pentru că în această perioadă, respectiv, marți, miercuri, toate comitetele pentru situații de urgență au lucrat la foc continuu pentru evaluarea tuturor pagubelor. Astăzi, ce prezentăm Guvernului spre aprobare este prima etapă, maxima urgență, urmând ca, în următoarele săptămâni, în funcție de finalizarea evaluărilor, să venim cu alte obiective de interes public”, a explicat vicepremierul.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA