Acasăoameni noiAU PICAT PE CAPETE – Situație dezastruoasă înainte de BAC. Jumătate dintre...

AU PICAT PE CAPETE – Situație dezastruoasă înainte de BAC. Jumătate dintre candidați nu au luat note mai mari de 5 la simulări

spot_img

DISTRIBUIȚI

AU PICAT PE CAPETE  Și anul acesta s-au înregistrat rezultate slabe la simularea probelor pentru evaluarea națională. Doar jumătate dintre candidați au reușit să obțină note mai mari de 5, cel puțin din datele publicate până acum.

După ce o parte dintre rezultate au fost publicate în școli, inspectoratele au început centralizarea notelor, dar din ultimele informații, acestea nu sunt prea îmbucurătoare. Potrivit Digi 24, în Arad, doar 45% dintre elevii de clasa a opta au luat note de trecere, în Covasna, 43%, Cluj și Bihor, 48%. Sibiu și Alba au înregistrat un procent ceva mai mare, de 55% în ambele județe.

Conform sursei citate, în ciuda faptului că rezultatele la simulări sunt slabe, ele sunt mai mari decât cele de anul trecut. „La clasa a VIII-a, procentele sunt de 49,5%. Acesta este procentul de promovabilitate, ceea ce este mai mare sensibil cu vreo 7%. Anul trecut a fost în jur de 42%”, a precizat Mihaela Petrov, inspector școlar general adjunct al ISJ Timiș.

Situația se prezintă asemănător și la simularea examenului de bacalaureat. Din fericire pentru elevi, notele obținute acum nu vor fi trecute în catalog, dar reprezintă un reper îngrijorător ce va fi discutat cu profesorii.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA