Acasăoameni noiÎN ATENŢIA ŞOFERILOR - Ce trebuie să ştiţi despre noile stickere care vor...

ÎN ATENŢIA ŞOFERILOR – Ce trebuie să ştiţi despre noile stickere care vor fi puse pe maşini

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎN ATENŢIA ŞOFERILOR  Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că nu va fi introdusă o nouă taxă care să înlocuiască taxa de mediu eliminată la 1 februarie, însă va fi creat cadrul legislativ astfel încât autorităţile locale să poată introduce taxe în zonele aglomerate, dacă cred că este cazul.

ÎN ATENŢIA ŞOFERILOR Ministrul a mai spus că în perioada următoare vor exista stickere de culori diferite pe parbrizele tuturor maşinilor, în funcţie de gradul de poluare, iar acestea se vor da după inspecţiile tehnice periodice, conform News.

Ministrul Daniel Constantin a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, dacă se are în vedere introducerea unei noi taxe în locul timbrului de mediu eliminat la 1 februarie.

”În urma discuţiilor pe care le-am avut în Coaliţie, ca rezultat al grupului de lucru pe care l-am avut în Ministerul Mediului s-a luat decizia ca România să nu introducă o nouă taxă care să înlocuiască taxa de timbru, ci să creeze doar legislaţia astfel încât autorităţile publice locale, dacă vor considera necesar, să introducă, atunci când dezvoltă infrastructura, ca şi variantă opţională, o eventuală taxă pentru zonele supraaglomerate.

Dar după cum se văd lucrurile în acest moment, şi cred că nici pe termen mediu, nu se va introduce niciun fel de taxă suplimentară”, a declarat ministrul.

El a mai spus că, în perioada următoare, vor exista stickere de diferite culori în funcţie de gradul de poluare al maşinii.

”Noi considerăm că înainte de a cere cetăţeanului să plătească ceva suplimentar trebuie să îi punem la dispoziţie infrastructura.

În perioada următoare vom identifica maşinile şi vom avea câte un sticker de culoare diferită în parbrizul fiecărei maşini în funcţie de gradul de poluare. Asta nu înseamnă costuri suplimentare sau taxe pe care le percepem.

Dar creează premisele ca autorităţile publice locale, după ce vor face zonarea oraşelor, să poată să introducă. Dar m-aş bcura, ca ministru al Mediului, să am la fiecare intrare în oraş mai mare o parcare în care orice cetăţean să poată să îşi lase maşina, să ia metroul, să ia o maşină electrică, să închirieze forme alternative mai prietenoase cu mediul.

Cred că înainte de a introduce taxe trebuie să creăm o infrastructură”, a precizat Daniel Constantin.

El a adăugat că există o directivă din 2008, transpusă în 2011 în România, care spune că autorităţile publice locale trebuie să facă în cinci ani o hartă cu zonele oraşului.

”Nu s-a făcut până acum. Cred că primăriile vor face zonarea şi, când vor considera că avem foarte multe maşini, aglomeraţie mare, grad de poluare mare, vor introduce pentru acele zone un sistem de taxare suplimentar care să fie la îndemâna cetăţeanului prin sms sau printr-o altă formă prietenoasă.

Acum nu se introduce nicio taxă. Am văzut că ori de câte ori spun asta se înţelege că introduc o altă taxă. Ca posibilitate, nu ca obligativitate”, a mai spus Daniel Constantin.

Ministrul a precizat că stickerele vor fi puse pe maşini şi le vor fi date şoferilor în timpul inspecţiilor tehnice periodice.

Eliminarea timbrului de mediu a generat o creştere considerabilă a numărului de programări în această perioadă pentru eliberarea actelor necesare înmatriculării maşinilor second-hand, cumpărate din străinătate.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA