Acasăoameni noiATAC LA PROCURORUL GENERAL - Ministrul Justiţiei va sesiza Inspecţia Judiciară cu...

ATAC LA PROCURORUL GENERAL – Ministrul Justiţiei va sesiza Inspecţia Judiciară cu privire la Augustin Lazăr

spot_img

DISTRIBUIȚI

ATAC LA PROCURORUL GENERAL  Ministrul Justiţiei a declarat, miercuri, că va avea o discuţie cu Augustin Lazăr, după care va sesiza Inspecţia Judiciară referitor la refuzul procurorului general de a remite Comisiei parlamentare de anchetă o copie a dosarului privind alegerile din 2009. Toader va sesiza Inspecţia Judiciară.

Voi avea o discuţie cu domnul procuror general Lazăr şi voi sesiza Inspecţia Judiciară pentru ca Inspecţia Judiciară să verifice conduita pozitivă sau negativă a procurprului general. Mai concret, reţinerea dânsului de a furniza documentele solicitate de către comisia de anchetă parlamentară. Personal, am convingerea că procurorul general îşi cunoaşte atribuţiunile de serviciu, am convingerea că procurorul general cunoaşte modul de îndeplinire, de exercitare a respectivelor atribuţiuni şi nu cred că este cazul ca domnia să întrebe CSM dacă să furnizeze sau nu respectivele documente”, a declarat Tudorel Toader.

„Voi vorbi cu dânsul (n.r. Augustin Lazăr), voi vedea ce răspunsuri furnizează, dacă îl voi găsi, apoi voi sesiza Inspecţia Judiciară. Nu cred, şi o spun cu toată convingerea şi ştiinţa mea de drept penal, că procurorul general trebuie să întrebe CSM ce să facă, ce să nu facă într-o anumită cauză”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Referitor la solicitarea Comisie de anchetă, procurorul general Augustin Lazăr a explicat, vineri, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce respectă Constituţia şi legile.

Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea respectând strict principiul constituţional al legalităţii, iar în calitate de procuror general nu doresc să polemizez cu nimeni şi nici să comentez acţiunile altora”, a spus, pentru MEDIAFAX, Augustin Lazăr.

Sursă info și foto.

 

Citește și:

http://2.actualmm.ro/tragedie-maramures-adolescent-de-15-ani-coma-dupa-ce-masina-care-se-afla-s-izbit-de-un-copac/

Te-ar mai putea interesa și:

http://2.actualmm.ro/nunta-in-borsa/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA