AcasăActualitate112ARESTAT PREVENTIV | "Spaima șoferilor” din Baia Mare a ajuns după gratii!...

ARESTAT PREVENTIV | „Spaima șoferilor” din Baia Mare a ajuns după gratii! Medicii au decis că avea discernământ când a atacat mașinile în trafic cu o țeavă de metal

DISTRIBUIȚI

În urmă cu o lună de zile, șoferii care circulau pe bulevardul Republicii din municipiul Baia Mare au fost atacați din senin de un bărbat cu o bâtă care a reușit să provoace distrugeri câtorva autoturisme. Polițiștii l-au identificat și tânărul de 28 de ani a fost atunci internat la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu-Marmației.

Aceasta și pentru că polițiștii băimăreni îl cercetau deja pentru comiterea infracțiunii de furt calificat după ce, cu două nopți înainte de agresiunile din trafic, ar fi sustras prin efracție bunuri dintr-un autoturism parcat pe strada Victoriei. De asemenea, polițiștii au stabilit și faptul că, la data de 01 mai a.c., acesta a sustras din curtea unei locuințe un cărucior cu furtun, cauzând un prejudiciu de 500 de lei.

Urmare a probatoriului administrat, față de bărbatul de 28 de ani din Baia Mare, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere în formă continuată, furt calificat, furt și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ieri, 12 mai, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș, iar astăzi a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

A fost arestat preventiv, deși a cerut control judiciar ori arest la domiciliu

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 2110/P/2022, din data de 13.05.2022 şi în consecinţă, În temeiul art. 202 alin.1 şi 3, art. 223 alin. 1 lit. d şi alin. 2, art. 224 Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului G. V. C., …., pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere în formă continuată, faptă prev. ?i ped. de art. 253 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal (două acte materiale, furt calificat, faptă prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1, lit. b ?i d din Codul penal, furt, faptă prev. de 228 alin.1 din Codul penal, distrugere în formă continuată, faptă prev. ?i ped. de art. 253 alin. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal (patru acte materiale, tulburarea ordinii ?i lini?tii publice, faptă prev. de art. 371 Cod Penal, fiecare cu aplicarea art. 41 alin.1 Cod penal ?i totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 ?i 2 din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 13 mai 2022 până în data de 11 iunie 2022, inclusiv. Respinge solicitarea inculpatului G. V. C., prin apărător, de a se lua măsura preventivă a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia inclusiv onorariul pentru avocat oficiu Ţăranu Sorin, în sumă de 313 lei, ce se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 13.05.2022, ora 13,00„, se arată în portalul instanței de judecată.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA