Acasăoameni noiARESTAT PENTRU LUARE DE MITĂ - Un medic de la o casă...

ARESTAT PENTRU LUARE DE MITĂ – Un medic de la o casă de pensii ar fi primit șpagă de la aproape 100 de pacienți într-o singură zi

spot_img

DISTRIBUIȚI

ARESTAT PENTRU LUARE DE MITĂ Un medic de la Casa de Pensii Harghita a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită. Parfeni Ovidiu Vasile a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de lei de la o persoană pentru a evalua un dosar de încadrare în grad de handicap.

Potrivit martorului care l-a denunțat, medicul primar expert al asigurărilor sociale din cadrul Casei Judeţene de Pensii Harghita condiționa serviciile de primirea unor sume de bani. Anchetatorii susțin că, într-o singură zi, medicul primise bani de la aproape 100 de pacienți, notează ziarharghita.ro.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au organizat un flagrant pentru a prinde un medic din cadrul Casei Județene de Pensii Harghita, suspectat de luare de mită.

Potrivit unui comunicat DGA, o persoană a depus un denunț în care a menționat că „a dat aceluiași medic atât în anul 2015, cât și în cursul anului 2016, o anumită sumă de bani pentru a fi sigur că nu va fi respins în mod abuziv cu ocazia reevaluării medicale în legătură cu menținerea în grad de invaliditate”.

Denunțătorul a menționat că a auzit de la mai mulți pacienți bolnavi că „medicul respectiv condiționează actul medical de primirea unor sume de bani”, arată reprezentanții DGA.

Persoana, care a făcut denunțul, i-a dat mită suma de 200 de lei medicului expert în cabinetul său din orașul Gheorgheni.

„Ca urmare a percheziţiei efectuate în cabinetul medicului au fost identificate mai multe sume de bani, respectiv 14.350 lei şi 250 euro, posibil provenite din fapte de corupţie. Printre aceste sume au fost găsite şi cele două bancnote (suma de 200 lei) primite de la martorul denunţător”, precizează DGA.

Potrivit procurorilor, medicul a primit bani de la aproape 100 de persoane pe care le-a evaluat medical în 23 iunie, în cabinetul său. Anchetatorii susțin că toate sumele de bani ar proveni din comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Procurorul, care instrumentează cazul, a dispus ca medicul să fie reținut pentru 24 de ore la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Harghita. Mai apoi, magistrații Tribunalului Harghita au decis ca doctorul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

În prezent, medicul este cercetat pentru luare de mită în formă continuată.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA