spot_img
Acasăoameni noiANUNŢ DE LA METEOROLOGI - Cum va fi vremea de Bobotează şi...

ANUNŢ DE LA METEOROLOGI – Cum va fi vremea de Bobotează şi Sf. Ion

DISTRIBUIȚI

ANUNŢ DE LA METEOROLOGI  ANM a actualizat datele meteo pentru următoarele zece zile, pe regiuni geografice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Muntenia temperaturile medii diurne se vor încadra de la 11 grade în prima zi până la 6…8 grade în intervalul 2–6 ianuarie.

În zilele de 7 și 8 ianuarie, vremea se va încălzi, astfel încât mediile diurne se vor apropia de 10 grade.

Către finalul celor două săptămâni, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, media maximelor va fi de 5-6 grade, caracterizând în continuare o vreme mai caldă decât în mod normal la această dată.

În timpul nopților, temperaturile medii nu vor avea variații importante, încadrându-se între -1 și 1 grad, cu cele mai coborâte valori în jurul datei de 6 ianuarie.

Prin urmare, atât în timpul nopților, cât și ziua, temperaturile vor caracteriza o vreme caldă pentru prima jumătate a lunii ianuarie.

Sub aspectul precipitațiilor, probabilitatea va fi mai ridicată în intervalul 2-4 ianuarie, precum și după mijlocul celei de-a doua săptămâni.

În rest, posibilitatea apariției precipitațiilor va fi nesemnificativă.

În Transilvania, în primele trei zile ale prognozei regimul termic diurn va marca o scădere, de la o valoare medie de 9 grade în prima zi, până la 3-4 grade în intervalul 3 – 5 ianuarie.

Apoi temperaturile maxime vor fi în creștere, din nou spre 9 grade în 7 ianuarie, dată după care vremea se va răci ușor de la o zi la alta, astfel încât media regională a maximelor în intervalul 11–14 ianuarie va fi de 4 grade.

Temperaturile minime la scara întregii regiuni nu vor avea o variație semnificativă pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, iar media lor se va situa în jurul a 0 grade în primele trei zile ale intervalului, apoi se va situa între -4 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori pe 6 și 7 ianuarie și, din nou, pe 13 și 14 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații la nivel local va fi mai ridicată în intervalele 2-4 și 10 – 14 ianuarie, dar numai în jurul datei de 2 ianuarie acestea pot fi mai importante cantitativ.

În Maramureş, în primele zile ale intervalului de prognoză se va desfășura un proces de răcire treptată a vremii, astfel încât temperaturile maxime vor scădea, în medie regională, de la 8-9 grade la început, spre 3 grade pe 4–5 ianuarie.

Apoi regimul termic va marca o creștere, iar maximele vor atinge 9-10 grade pe 7–8 ianuarie.

Ulterior, vremea se va răci din noul treptat, iar în ultimele zile ale celei de a doua săptămâni de prognoză media maximelor diurne va fi de 4-5 grade.

În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, acestea se vor menține în jurul unei valori medii de 1-2 grade în primele nopți, apoi vor scădea spre –2 grade la sfârșitul primei săptămâni.

În a doua săptămână regimul termic nocturn va fi caracterizat prin valori de -2…0 grade, în medie.

Vor fi precipitații aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, exceptând intervalul 5–9 ianuarie, când probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Cantități mai importante de apă se pot consemna în jurul datei de 2 ianuarie.

Prognoza meteo pentru celelalte regiuni ale ţării citiţi AICI

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA