AcasăOPINIICOORDONAREA PROTESTELOR - Anticorupția anti-PSD - ALDE

COORDONAREA PROTESTELOR – Anticorupția anti-PSD – ALDE

DISTRIBUIȚI

COORDONAREA PROTESTELOR Cine se mai îndoiește de faptul că tot spectacolul anticorupție este o operațiune ultracoordonată este un naiv. Și anticorupția în cazul lui Ponta și al guvernului său era coordonată.

Asta, pe lângă alte informații delicate, îmi întărește convingerea că răsturnarea guvernului Ponta a avut un cap și o coadă. După cum arestarea unor oameni incomozi pentru Binom și pentru anticorupție a avut la bază și un sprijin din partea lui Ponta și o susținere masivă din partea lui Traian Băsescu. Anticorupția de acum urmărește debarcarea lui Liviu Dragnea și a PSD-ului. În afara meselor de prânz, la Cotroceni, oamenii președintelui nu mănâncă decât Dragnea și PSD pe pâine.

Nenorocirea este totală. Dacă PSD-ul și Dragnea sunt ultimii apărători ai independenței față de statutul de colonie care ni se aplică, atunci e groasă rău. Nu ne mai decidem cheltuielile, nici investițiile, nici infrastructura, nici resursele, vorba lui Ilie Șerbănescu. PSD-ul și Dragnea, rudimentari și confuzi în programul lor de guvernare, tăticii corupției de prin anul 2000, merită palme și huiduieli, tot răul din lume pe care îl poate oferi electoratul român și toată porcăiala îngăduită de lege din partea presei. Dar în nici un caz nu putem să ne facem că nu vedem și nu înțelegem ce operațiune aparent legală se pune la cale împotriva unor partide parlamentare.

Ambasadorul SUA se duce la Tîrgu Mureș și ne propune o lecție de parteneriat, ceva care mai degrabă seamănă cu fabula lui Grigore Alexandrescu despre cîine și bietul cățel. De ce? Pentru că părerile americanilor sau ale ambasadorului sunt un soi de ordine. Ale noastre, indiferent la ce s-ar referi din SUA, nu pot depăși rangul de obrăznicii.

Or, ambasadorul Klemm se face că ne îndeamnă spre calea cea dreaptă. Dar numai atunci când vorbește despre anticorupția care vizează PSD-ul. Cît privește corupția din SRI, din DNA, cât privește tunurile PD-iștilor deveniți ultraiubitori de SUA sau când este vorba despre abuzurile, aiurelile și învârtelile fostului președinte Traian Băsescu, nici nu clipesc.

Ce credeți, a știut Ambasada SUA de banii negri folosiți de SRI? Cum să nu știe, câtă vreme serviciile românești au luat primele lecții de la serviciile partenere de peste Ocean? N-au știut americanii, atât de bine infiltrați la București, de banii ajunși la Coldea și la Maior? Există declarații publice în acest sens, după cum există și declarații de martor sau de făptuitor pe la DNA. Știe, mă, știe, vorba lui Mircea Băsescu în povestea cu banii țiganilor. Dar nu-i interesează! Campania este dirijată anti-Dragnea, nu anti-DNA!

Ce credem noi, că Philip Gordon, adjunctul doamnei Hillary Clinton, când a venit după referendumul din 2012, nu știa că n-au fost două milioane de voturi fraudate? Știa, dom’le, știa, dar așa a fost ordinul, ca să-l scape pe Băsescu. Așa și cu anticorupția din România. Este ordin cu PSD-ul, cu plăcere, iar unii, și cu mare entuziasm și cu carnaval organizat. De-aia a fost aruncat în joc un pericol și mai mare: Rusia!

Hans Klemm a zis: „Slăbirea legislației care vă permite să aveți un sistem judiciar independent și să lansați o luptă puternică împotriva corupției subminează și rezistenta națională și poate expune România la amenințări venite de peste hotare, inclusiv la cele din partea Rusiei“.

Dar vânzarea la un preț umflat către România a unor rachete Patriot, depășite tehnologic, nu slăbește România în fața Rusiei?

Dar scindarea societății românești pentru a exagera o temă în care DNA se scaldă în mediocrități și abuzuri nu slăbește România în fața Rusiei?

Dar umflarea disputei pe legile justiției nu ridiculizează România?

Dar așezarea SUA cu Ambasada și cu tot efectivul de propagandă împotriva unui partid parlamentar nu face din România un soi de fostă republică sovietică?

Pot să fiu un băiat politicos și să nu zic nimic în tot scandalul legat de implicarea rușilor în alegerea președintelui Trump. Dar nu pot să orbesc din proprie inițiativă și să nu spun că americanii sunt pe cale de a comite tot un soi de excese, mai mici sau mai mari decât cele comise de favoritul lor Traian Băsescu, cu ale sale preaplecate scule de ciomăgit lumea politică (Florian Coldea, Livia Stanciu și Laura Codruța Kovesi). Despre închisorile secrete din România și despre altele la fel de nedemocratice, ce să mai vorbim!

Am lăsat la urmă finalul interviului aranjat de domnul ambasador Klemm la Tîrgu Mureș: „Corupția este o scenă pe care actorii ostili o pot folosi pentru a sparge fundația unui stat rezistent“.

Curat Cațavencu, domnule ambasador! Felul în care folosiți corupția duce la spargerea fundației unui stat prieten al SUA și la tensionarea unui popor care aștepta mai multe de la americani.

Nu vorbe și nu țepe!

Cornel Nistorescu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA