Acasăoameni noiANM ANUNŢĂ PLOI ÎN ZILELE URMĂTOARE - Vremea pentru 25, 26 şi...

ANM ANUNŢĂ PLOI ÎN ZILELE URMĂTOARE – Vremea pentru 25, 26 şi 27 martie

DISTRIBUIȚI

ANM ANUNŢĂ PLOI ÎN ZILELE URMĂTOARE Vremea pe 25 martie 2018 rămâne rece, însă începe să se încălzească de luni şi marţi, spune prognoza meteo. ANM anunţă în schimb că vin şi ploile.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea va fi mult mai rece decât normal în ultima decadă a lunii martie, transmite ANM.

Vor fi temperaturi negative în toată ţara, iar în nord-est şi în centru local va fi ger. Minimele termice se vor încadra între -10 şi 0 grade, cu valori mai scăzute până în jur de -16 grade în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de sud a teritoriului, dar numai cu totul izolat va ninge slab, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, unde viteza la rafală va atinge 55…60 km/h. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

Duminică, în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în intervalul anterior, dar vremea va fi în continuare rece, chiar deosebit de rece în regiunile sudice.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de sud a teritoriului, mai persistente în cursul nopţii când local se vor semnala precipitaţii slabe mixte, favorizând izolat producerea poleiului.

În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi izolat în restul zonei montane va ninge slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi în zona de munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în sudul Olteniei şi 11 grade în Crişana, iar cele minime, între -7 şi 3 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jurul valorii de -11 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral până la 5 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, izolat se va semnala ceaţă.

Presiunea atmosferica va începe să scadă spre sfârşitul intervalului.

Luni, vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării, dar valorile termice se vor situa în continuare sub mediile multianuale. Cerul va fi mai mult noros.

Vor fi precipitaţii în general slabe, predominant sub formă de ploaie, ziua în sudul şi sud-estul ţării şi pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea, local, îndeosebi în vest, nord-vest şi centru.

În zonele de munte se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

La începutul intervalului, izolat vor mai fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 6 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, local va fi ceaţă.

Presiunea atmosferica va mai scădea în prima parte a intervalului.

Marţi, deşi temperatura aerului va continua să crească îndeosebi în regiunile extracarpatice, vremea se va menţine rece pentru această dată.

Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala ploi, local în vestul, centrul şi nordul ţării şi pe arii mai restrânse în rest. În zona de munte vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 11 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

 

sursa info Observator

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA