spot_img
Acasăoameni noiANCHETĂ LA UN RESTAURANT - O mamă acuză că fiica sa de...

ANCHETĂ LA UN RESTAURANT – O mamă acuză că fiica sa de 16 ani a fost obligată să muncească până a leşinat

spot_img

DISTRIBUIȚI

ANCHETĂ LA UN RESTAURANT Inspectorii de muncă din Galaţi au declanşat o anchetă la un restaurant, după ce o femeie a reclamat că fiica sa, în vârstă de 16 ani, a muncit ca ospătar până la epuizare, iar la un moment dat fata a leşinat şi s-a lovit cu capul de o ţeavă, fiind ulterior internată la spital.

Patroana restaurantului susţine însă că nimic din cele relatate de către mama fetei nu este adevărat şi spune că a depus o plângere pentru şantaj, conform Observator.

Mama fetei a povestit că aceasta a lucrat ca ospătar, în practică, la un restaurant de pe un ponton plutitor de pe Faleza Dunării din Galaţi până în 14 iulie, iar după această dată conducerea restaurantului i-a propus să rămână să lucreze în continuare în anumite condiţii.

Totuşi, susţine femeia, patronii restaurantului nu au respectat înţelegerea făcută, iar fata a fost nevoită să muncească până la epuizare.

„S-au înţeles la 5 milioane, cu patru ore pe zi de joi până dumincă, iar domnul Avram a început să le facă presiune şi să muncească 14 ore de dimineaţa de la 8.00 până seara la 24.00.

Şi nu le dădea nimic, nici măcar să mânânce sau să bea apă…Pe data de 15 august au fost foarte supraaglomeraţi, i-a chemat la muncă şi luni şi marţi. La ora 24.30 seara, fetiţa a căzut din picioare, sesizând toată ziua că îi este rău şi nu mai putea să stea la muncă. A leşinat şi s-a lovit cu capul de o ţeavă metalică”, a spus mama fetei.

Ulterior, susţine femeia, administratorii restaurantului nu au sunat la 112, ci au transportat-o cu o maşină pe fată la o mătuşă acasă, însă a doua zi fata s-a simţit tot mai rău şi a ajuns în cele din urmă la spital.

„A fost trei zile la terapie intensivă şi pe urmă la salon, cu perfuzii, i se băga fier pe venă pentru că ea nu putea să mănânce; nici la ora actuală, este foarte slăbită”, a mai spus mama fetei.

De altfel, diagnosticul medicilor a fost: anemie carenţială formă medie, sincopă şi colaps, hematom epicranian temporal drept/TCC acut închis prin cădere de la propria înălţime, hipercalamie, surmenaj, traumatism psihic în antecendente.

Mama adolescentei spune că a făcut o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Patroana restaurantului, Crina Avram, soţia directorului Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Galaţi, Răzvan Avram, susţine însă că nimic din cele relatate de către mama fetei nu este adevărat.

„Nu este nimic adevărat. Am făcut plângere penală la Parchet pentru şantaj, dar nu vă pot spune mai multe, fiind o anchetă în curs”, a declarat patroana restaurantului.

Totuşi, ITM Galaţi a declanşat verificări la restaurant.

„Datele din orice petiţie sunt confidenţiale. Când o persoană depune o petiţie se demarează verificări cu privire la aspectele semnalate, iar un răspuns este formulat în termen de 30 de zile, potrivit legii. Orice petiţie este verificată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Galaţi, Carmen Corodeanu.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA