Acasăoameni noiEXPLICAȚII - Ministerul Transporturilor, detalii de ultimă oră despre surpările din Bucureşti

EXPLICAȚII – Ministerul Transporturilor, detalii de ultimă oră despre surpările din Bucureşti

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 12 decembrie, în zona stației Eroilor 2, de pe viitoarea Magistrală 5 de metrou – Drumul Taberei-Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei – Universitate, s-a produs o denivelare a terenului determinată de execuția lucrărilor la Magistrala nouă de metrou.

Traficul a fost deviat, zeci de persoane au fost evacuate din imobilele din jur, iar ISU a comunicat că nu poate garanta siguranţa cetăţenilor care locuiesc în zonă.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, i-a convocat sâmbătă seara la sediul Ministerului Transporturilor pe reprezentanții Metrorex, ai constructorului, proiectantul, consultantul și firma de monitorizare a terenului și imobilelor din zonă. Aceștia i-au prezentat situația din teren și măsurile pe care le-au luat până acum, și mai ales măsurile care se impun în perioada imediat urmatoare.

„Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei stației de metrou Eroilor în zona intersecției dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea în statie a utilajului TBM, s-au produs infiltrații cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanșat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generând tasări sub placa carosabilă.

Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 mc de beton. Fenomenul de tasare a continuat și astăzi, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantități suplimentare de beton (circa 120mc), s-au executat lucrări de stopare a infiltraților prin etanșarea bazei utilajului”, precizează Ministerul Transporturilor într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO

Specialiști din cadrul Metrorex și constructorul monitorizează 24 din 24 de ore, prin măsurători specifice evoluția tasărilor. Constructorul susține că tendința tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată.

Sursa: stiripesurse.ro

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA