Acasăoameni noiALERTĂ DE BACTERII – Vezi mărcile de apă minerală comercializată în România...

ALERTĂ DE BACTERII – Vezi mărcile de apă minerală comercializată în România care depășesc de 15 ori pragul de bacterii prevăzut de lege

spot_img

DISTRIBUIȚI

ALERTĂ DE BACTERII Comisia Europeană trage semnalul de alarmă în România și avertizează că pe piața din țara noastră există apă minerală cu bacterii. Au fost analizate 19 tipuri de apă îmbuteliată din România , iar 11 dintre ele au un conținut de bacterii peste limita admisă, informează Cotidianul. Trei dintre mărcile de apă îmbuteliată depășesc pragul prevăzut de lege chiar și de 15 ori.

 


Deși România se poate lăuda cu unele dintre cele mai valoroase rezerve de apă minerală din Europa, sortimentele comercializate în marile magazine lasă de dorit de cele mai multe ori. Din dorința de a ieși pe piață cu un preț cât mai competitiv, societățile de îmbuteliere fac de foarte multe ori rabat la calitate. Anul trecut, inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor au găsit în supermarketurile din București apă îmbuteliată plină de bacterii. în unele cazuri, limita admisă de lege a fost depășită chiar și de 200 de ori.

„Exista 400 de producători, dar numai 68 de mărci de apă minerală licențiate. Iar producători mari de apă minerală sunt maximum 30. Deci, cam două branduri are fiecare producător. Diferența de la 30 la 400 este reprezentată de acele mici firmulițe care au apărut pe piață și care îmbuteliază ce vor. Marea problemă a României în momentul acesta este o lipsă a legislației pe această temă a apelor îmbuteliate. Cei care exploatează apa minerală, cei care o îmbuteliază, plătesc redevența statului român. Restul nu plătesc nimic! De aici și diferența de preț. Nu am nimic cu supermarketurile, dar să ajungă ca fiecare brand din România să aibă marca lui proprie de apă pe care nu știm unde o îmbuteliază și nici ce calitate are apa respectivă este strigător la cer!”, a declarat Radu Dumitru, directorul Societății Naționale a Apelor Minerale, conform Bugetul.ro.

Exploatarea apelor minerale și comercializarea lor a ajuns în România lui 2017 un domeniu secretizat la maxim. Unele autorități publice locale consideră că acest domeniu nu este unul de interes public și refuză să ofere informații despre calitatea apelor exploatate din zonă Dornelor.

Prefectura Suceava a făcut în luna mai a anului trecut o reclamație la Ministerul Mediului privind calitatea apelor din Bazinul Dornelor. Iar Corpul de inspectori al Prefecturii a constituit echipă comună cu reprezentanți ai mai multor structuri precum Direcția de Sănătate Publică. în urmă verificărilor s-a stabilit că, în cel puțin un caz, apele minerale extrase, îmbuteliate și livrate spre consumul public erau neconforme, după legislația în domeniu.
Trei dintre mărcile de apă îmbuteliată depășesc pragul prevăzut de lege chiar și de 15 ori.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA