spot_img
Acasăoameni noiALERTĂ - Bombă lângă aeroportul din Arad

ALERTĂ – Bombă lângă aeroportul din Arad

spot_img

DISTRIBUIȚI

O bombă a fost descoperită miercuri lângă aeroportul din Arad. Cei care au găsit proiectilul au fost muncitorii care lucrau pe şantierul noului terminal Cargo al Aeroportului. Pompierii au intervenit imediat şi au depozitat fragmentul de bombă în maximă siguranţă.
„Fragmentul făcea parte dintr-o bombă de aviaţie de tip ‘ruptură de beton’, bombă ce era des folosită în cel de-Al Doilea Război Mondial. De regulă, bomba, având o greutate de o tonă, era făcută din fontă şi învelită în beton sau doar din metal. Acest tip de bombe erau lansate din avioane şi aveau scopul de a ‘sparge’ pistele aeroporturilor sau de a distruge clădiri’, a declarat, potrivit Agerpres, căpitan George Pleşca.

Muncitorii care lucrau pe şantierul aeroportului au fost cei care au descoperit bomba şi au chemat imediat pompierii.

‘Tot miercuri, dar la o balastieră de la periferia municipiului Arad, muncitorii care lucrau acolo au descoperit în cursul lucrărilor un proiectil de aruncător de calibrul 82 mm, aflat în stare bună şi fiind doar ruginit. A fost ridicat de echipajul pirotehnic al Detaşamentului de Pompieri Arad şi depozitat în condiţii de maximă siguranţă, aşa cum de altfel s-a întâmplat şi cu fragmentul de bombă de aviaţie”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Arad. (foto arhiva)

Sursa text: romaniatv.net

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA