Acasăoameni noiA AJUNS ÎN STARE GRAVĂ LA SPITAL - O tânără are arsuri...

A AJUNS ÎN STARE GRAVĂ LA SPITAL – O tânără are arsuri pe 90 la sută din corp după ce adormit la plajă

spot_img

DISTRIBUIȚI

A AJUNS ÎN STARE GRAVĂ LA SPITAL O tânără a ajuns la spital, vineri, după ce a suferit arsuri de gradul I pe 90 la sută din corp provocate de soarele torid în timp ce făcea plajă la Băile Nicolina.

 

Tânăra în vârstă de 23 de ani a spus personalului medical că a ignorat că afară sunt peste 34 de grade Celsius şi a plecat la Băile Nicolina, unde a adormit la plajă, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, scrie Agerpres.

Ea a fost internată şi direcţionată spre Clinica de Arşi şi Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

Atât medicii cât şi reprezentanţii Inspectoratului Situaţii de Urgenţă recomandă cetăţenilor ca deplasările prin oraş să fie făcute în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spaţii dotate cu aer condiţionat din magazine sau spaţii publice.

De asemenea, trebuie evitate aglomeraţiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11,00 şi 18,00, să poarte haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare.

Pe perioada caniculei, specialiştii recomandă cetăţenilor să bea 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe din soc, muşeţel sau urzici sau să mănânce fructe şi legume precum pepene, prune, roşii sau iaurt, care este echivalentul unui pahar cu apă.

Info

Foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA