AcasăsiugariuAGHEASMA MARE - Apa sfinţită în ziua de Bobotează are proprietăţi miraculoase

AGHEASMA MARE – Apa sfinţită în ziua de Bobotează are proprietăţi miraculoase

DISTRIBUIȚI

Despre Agheasma Mare, apa care se sfinţeşte în ziua de Bobotează se spune că ar avea proprietăţi miraculoase, că vindecă boli şi că poate fi păstrată oricât pentru că nu-şi pierde proprietăţile. Credinţa spune că o picătură de agheasmă pusă în apa în care îmbăiezi pruncul îl vindecă de bolile de piele ale copilăriei şi îl fereşte de deochi.

„Să dea Dumnezeu să se reverse ca o binecuvântare peste sufletul tuturor credincioşilor deoarece în ziua de Bobotează, când preotul sfinţeşte, nu preotul este cel care sfinţeşte apa cu Sfânta Cruce ci Harul şi Binecuvântarea lui Dumnezeu pentru că spune aşa de frumos: Duhul în chip de porumbel pogorându-se, sfinţeşte curgerile Iordanului. Şi un lucru este sfânt, a spus preotul Ioan Pop, de la Parohia Sfântul Nicolae din Baia Mare.

Fiecare creştin sau cineva din fiecare casă trebuie să ia din Aghiasmă de la Bobotează şi să o păstreze într-un vas curat şi la loc de cinste. Se gustă din ea pe nemâncate şi cu multă cuviinţă în zilele de ajunare şi de post, sau în zilele de sărbători mari, după ce se vine de la biserică, mai ales când nu se împărtăşesc.

”Trăiesc cu o imagine extraordinar de plăcută. În ziua de Bobotează a fiecărui an, Iordanul la Ierusalim îşi întoarce cursul înapoi. Este un miracol şi glasul lui Dumnezeu şi binecuvântarea lui Dumnezeu se revarsă peste mine, se revarsă peste dumneavoastră, peste toţi credincioşii pentru că este binecuvântarea lui Dumnezeu. Şi este aşa de frumoasă Evanghelia zilei de astăzi: Glas din cer s-a auzit: Tu este Fiul meu cel iubit întru care am binevoit. Pe acesta să-l ascultaţi. Să dea Dumnezeu să-L ascult şi eu, să-L ascultaţi şi dumneavoastră şi binecuvântarea Lui să se reverse şi peste mine şi peste noi peste toţi”, a mai adăugat preotul.

Se obişnuieşte ca din Aghiasma Mare credincioșii să bea timp de 8 zile în şir, începând din ajunul Bobotezei, până la încheierea praznicului, adică până la 13 ianuarie. După aceea, ea se poate lua numai după Spovedanie.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA