Acasăoameni noiAFLĂ ÎN CE CONDIŢII - Călătorii fără vize în Canada, de la...

AFLĂ ÎN CE CONDIŢII – Călătorii fără vize în Canada, de la 1 decembrie

spot_img

DISTRIBUIȚI

AFLĂ ÎN CE CONDIŢII Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat de presă cu privire la liberalizarea regimului de vize pentru Canada, în favoarea cetăţenilor români.

Începând cu data de 1 decembrie 2017, aceştia vor beneficia de posibilitatea de a călători în Canada fără viză, pentru perioade de maxim 6 luni şi doar în scop turistic sau pentru prospectarea oportunităților de afaceri.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că, începând cu data de 1 decembrie 2017, de la orele 16.00 (ora României), cetățenii români vor beneficia de posibilitatea de a călători în Canada fără vize, pentru șederi de maxim 6 luni în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei / cunoștințelor sau pentru prospectarea oportunităților de afaceri), pe baza oricărui pașaport românesc valabil.

Ministerul Afacerilor Externe salută decizia autorităților canadiene de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii români, decizie care încununează demersurile diplomatice susținute din ultimii ani, la nivel bilateral româno-canadian, precum și în format trilateral, cu participarea Comisiei Europene.

Conform regimului aplicabil resortisanților tuturor celorlalte state exceptate de la obligativitatea vizelor de intrare în Canada, cetățenii români care intenționează să călătorească pe calea aerului spre Canada, pentru ședere sau tranzit, trebuie să obțină în prealabil o Autorizație de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).

Autorizația de călătorie electronică eTA se va putea obține doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania.

Aplicația aferentă va deveni disponibilă pentru cetățenii români numai din data de 1 decembrie 2017, de la orele 16:00 (ora României).

În consecință, cetățenii români care și-au planificat zboruri directe cu destinația Canada, cu decolare înainte de ora respectivă, nu vor putea obține eTA anterior îmbarcării și nu vor putea intra în Canada decât în baza unei vize valabile, chiar dacă avionul va ateriza pe teritoriul canadian ulterior orei specificate.

Cetățenii români care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (rutieră / feroviară) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră) trebuie să dețină doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea eTA.

Informații suplimentare citiţi AICI

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA