Acasăoameni noiADOPTAT DE SENAT - Proiectul prin care se propune ca alternativă la...

ADOPTAT DE SENAT – Proiectul prin care se propune ca alternativă la detenție supravegherea cu brățară electronică merge în Camera Deputaților

DISTRIBUIȚI

ADOPTAT DE SENAT  Proiectul inițiat de 11 senatori PNL, prin care se propune supravegherea cu brățara electronică, echivalarea zilelor de muncă în folosul comunității și executarea pedepsei în weekend ca măsuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate, a fost adoptat tacit marți de Senat.

Termenul de adoptare tacită s-a împlinit pe 30 octombrie, iar nota de adoptare tacită a fost citită marți în plen de președintele de ședință senatorul Niculae Bădălău.

Prin această propunere legislativă se urmărește adoptarea unui set de măsuri de executare a pedepsei cu caracter judiciar pe care judecătorul să le poată aplica pentru înlocuirea pedepsei cu executare în regim de detenție atunci când individualizează pedeapsa cu închisoarea. Măsurile propuse sunt adecvate cadrului european în această materie și au fost alese după analiza cadrului legislativ în domeniu al statelor membre ale UE, în special al Cehiei, Italiei, Olandei și Belgiei”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative semnate în numele inițiatorilor de Alina Gorghiu.

Măsurile propuse de inițiatori sunt executarea pedepsei la domiciliu prin supraveghere cu brățara electronică, executarea în echivalent zile de muncă în folosul comunității, executarea pedepsei în zilele de sâmbătă și duminică, executarea pedepsei în regim mixt în zile de muncă în folosul comunității combinat cu zile de detenție sâmbătă și duminică.

Citește continuarea articolului, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA