Acasăoameni noiADIO VIOLENȚĂ ÎN ȘCOLI – Vezi ce vor păți bătăușii și elevii...

ADIO VIOLENȚĂ ÎN ȘCOLI – Vezi ce vor păți bătăușii și elevii care fac amenințări verbale

DISTRIBUIȚI

ADIO VIOLENȚĂ ÎN ȘCOLI  Senatorul Șerban Nicolae cere ca pedepsele să fie majorate pentru elevii indisciplinați. Aceștia ar putea să fie pedepsiți mai aspru cu o treime, în urma unui comportament inadecvat. Șerban Nicolae este de părere că, doar astfel, se pot împiedica actele de violență la adresa profesorilor,acestea de a lungului timpului, se întâmplă mult mai des. Proiectul a trecut de Camera Deputaților, acesta aflându-se deja în dezbatere la Senat.

Sancțiunile vor fi aplicate elevilor care lovesc, jignesc sau amenința profesorii. Șerban Nicolae susține că pedepsele se vor majora cu o treime pentru elevii bătăuși de peste 16 ani, dar și pentru părinții agresivi.

Un exemplu elocvent este cazul unei profesoare de limba romană, din comuna Todirești – județul Vaslui, care a povestit cum a fost bătută de un elev de clasa a șasea. Acesta fiind nemulțumit de nota primită, a așteptat ca profesoara să iasă de la ore și a atacat-o, lovind-o cu o țeavă peste picioare. Cum băiatul având doar 12 ani, aceasta nu a putut primi nicio sancțiune.

„Internetul e plin de articole și chiar și filmări în care sunt prezentate asemenea incidente:elevi care își umilesc în fața clasei profesorii, alții care îi înjură de mama focului sau îi iau de-a dreptul la pumni. (..) până și în anii negri ai dictaturii, dascălul era respectat, iar demnitatea lui apărată”, se găsește în expunerea de motive a proiectului susținut de senatorul PSD.

Studiul făcut de Ministerul Educației arată că în 1200 de școli, peste 70.000 de profesori au fost cel puțin o dată amenințați,  jigniți sau loviți. Proiectul trecut deja de Camera Deputaților și ajuns la Senat,dacă va fi adoptat va merge la președinție pentru promulgare.

Acum, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 luni sau amendă pentru amenințare și închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă pentru loviri și alte violențe.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA