Acasăoameni noiADIO, COZI! - Şeful ANAF vrea să implementeze plata cu cardul până...

ADIO, COZI! – Şeful ANAF vrea să implementeze plata cu cardul până la sfârşitul anului

DISTRIBUIȚI

Cozile la ANAF şi timpul pierdut pentru plata impozitelor ar putea deveni istorie, în curând. Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală speră ca, până la sfârşitul anului, să implementeze plata cu cardul şi să uşureze, astfel, plăţile dărilor.Dragoş Doroş, preşedintele ANAF, susţine că plata dărilor cu cardul ar putea deveni, în curând, realitate. Acesta este, spune el, unul dintre principalele obiective ale anului 2016.

„Un obiectiv este dezvoltarea spaţiului virtual privat. Este unul dintre obiectivele noastre importante, să tăiem cât mai mult hărţii, să interacţionăm cât mai mult în spaţiul virtual cu contribuabilii. Este un pas mare în vederea îmbunătăţirii colectării. Anul acesta, cât mai curând, sperăm să implementăm plata cu cardul. Din păcate, suntem printre instituţiile care nu au implementat lucrul acesta. Vom face în aşa fel încât să se întâmple anul acesta”, susţine Dragoş Doros.

Programul de modernizare a ANAF a fost demarat anul trecut, dar nu a avut, până acum, prea mari rezultate. Astfel, programul de colectare al taxelor s-a îmbunătăţit cu doar 7,8%, în vreme ce procentul de conformare voluntară la plată a fost de 83,5%.

Anul trecut, ANAF a colectat 196,8 miliarde lei, cu 14,26 miliarde lei (7,8%) mai mult decat in 2014.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA