Acasăoameni noiACUZAT DE CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII – Ion Iliescu este audiat în dosarul...

ACUZAT DE CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII – Ion Iliescu este audiat în dosarul „Mineriadei”. Acesta riscă închisoare pe viață

DISTRIBUIȚI

ACUZAT DE CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII  Ion Iliescu este audiat în dosarul „Mineriadei”, după ce a fost citat la Parchetul General. Fostul președinte este acuzat de crime împotriva umanității.

Ion Iliescu a ajuns la sediul Parchetului General. Întrebat dacă se simte vinovat pentru cei patru oameni care au murit în timpul Mineriadei, fostul președinte a declarat că nu are ce să-și reproșeze.

Peste 1.200 de oameni au fost grav răniți în timpul „Mineriadei”.

„Nu este prima dată când se agită chestiile astea. Ce dovezi? Dar care este problema? E o chestiune care s-a petrecut în 1990, am trecut peste ea, am avut alternative la guvernarea țării. Vor oamenii să…, probabil au primit ceva solicitări să cerceteze. Să cerceteze, care este problema? Voi fi chemat, voi dialoga, voi răspunde, care este problema? Nu este nicio problemă. Eu știu care este rațiunea redeschiderii discuției, că este o treabă care s-a petrecut acum douăzeci și șapte de ani, dar mă rog. Probabil au primit sesizări, oamenii sunt datori să cerceteze, să ducă lucrurile până la capăt”, a precizat Ion Iliescu, conform Libertatea.ro.

După anunțul făcut de Parchetul militar de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorul militar Dan Voinea, cel care a instrumentat dosarul Mineriadei, a precizat că Ion Iliescu riscă închisoarea pe viață.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA