Acasăoameni noiABUZ ÎN SERVICIU - Dan Nica este audiat la DNA, în dosarul...

ABUZ ÎN SERVICIU – Dan Nica este audiat la DNA, în dosarul Microsoft 2

DISTRIBUIȚI

ABUZ ÎN SERVICIU Fostul ministru Dan Nica este audiat la DNA în dosarul Microsoft 2. La sediul DNA a ajuns, pentru a fi audiată în același dosar, și Adriana Țicău.

ABUZ ÎN SERVICIU Surse judiciare citate de News.ro spun că procurorii DNA i-au citat pe foştii miniştri Dan Nica şi Adriana Ţicău pentru a le aduce la cunoştinţă că sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2.

În urmă cu două săptămâni, președintele Klaus Iohannis a avizat urmărirea penală a foștilor miniștri Dan Nica, Alexandru Athanasiu și Adriana Țicău.

În dosarul “Microsoft 2” sunt cercetate mai multe persoane, printre care şi foştii miniştri Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu şi Adriana Ţicău, aceştia fiind suspectaţi de abuz în serviciu legate de aprobarea unor proiecte pentru licenţe Microsoft.

Cel de-al noulea ministru vizat de anchetă, Gabriel Sandu, a fost deja condamnat în primul dosar al licențelor Microsoft, ispășind o pedeapsă de trei ani de închisoare.

În plus, DNA a cerut și începerea urmăriii penale a deputatului Eugen Bejenariu, fost secretar general al Guvernului și premier interimar în decembrie 2004.

Dan Nica, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2000 – iulie 2004, Adriana Silvia Ţicău, secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2003 – iunie 2004, respectiv de ministru al Comunicaţiilor în perioada iulie – decembrie 2004, şi Alexandru Athanasiu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003-2005, sunt suspectaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA