Acasăoameni noiA SCĂPAT - Marian Oprișan a fost achitat în dosarul 'Căprioara'

A SCĂPAT – Marian Oprișan a fost achitat în dosarul ‘Căprioara’

spot_img

DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost achitat în dosarul ”Căprioara”, printr-o decizie dată vineri de Curtea de Apel Cluj, care a respins apelul formulat împotriva sentinței de achitare dată de Judecătoria Cluj-Napoca.

Sentința Curții de Apel Cluj este definitivă.

”Sentința de astăzi este o decizie corectă, care s-a dat într-un mod firesc, într-un dosar care ține de prea mult timp. S-au respins toate apelurile declarate întâi de toate de către Ministerul Public, prin DNA, apoi prin Ministerul Finanțelor, prin Ministerul Dezvoltării și prin Secretariatul General al Guvernului. Toate aceste apeluri au fost respinse ca nefondate. Ca atare, soluția primei instanțe, de achitare, rămâne valabilă. Practic, Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat astăzi și a spus că soluția în primă instanță este corectă. (…) Achitarea este definitivă, nu mai poate fi atacată cu nicio cale de atac’, a declarat Mihai Suian, unul dintre avocații lui Marian Oprișan.

Pe 6 februarie 2015, Marian Oprișan a fost achitat de o instanță a Judecătoriei Cluj-Napoca în dosarul „Căprioara”, în care a fost acuzat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de abuz în serviciu și de fals și uz de fals, dar DNA a formulat apel.

„Nu am intenționat niciodată să comit vreo infracțiune, nici nu am comis, nu sunt hoț. S-au împlinit 10 ani de când s-a început urmărirea penală împotriva mea, a fost o perioadă marcată de furie și umilințe. Nimeni nu a trăit ca mine teama unei erori judiciare. Consider că apelul făcut de DNA la decizia de achitare a Judecătoriei Cluj-Napoca este plin de falsuri și minciuni și vă cer să respingeți apelul”, spunea, pe 25 noiembrie, în fața instanței, Marian Oprișan.

În iunie 2006, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Oprișan pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals și uz de fals. Procurorii DNA l-au învinuit pe președintele CJ Vrancea pentru cheltuirea în mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar și pentru modul cum s-a achiziționat Complexul Turistic „Căprioara”.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA