Acasăoameni noiA MAI PLECAT UN TEHNOCRAT – Ministrul Fondurilor Europene a demisionat după...

A MAI PLECAT UN TEHNOCRAT – Ministrul Fondurilor Europene a demisionat după ce nu și-a îndeplinit obiectivele

DISTRIBUIȚI

Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, a demisionat luni, fiind al doilea ministru din Guvernul Cioloş care îşi depune mandatul, după ce Ana Costea, ministrul Muncii, şi-a dat demisia în urmă cu două săptămâni. Premierul Dacian Cioloş a acceptat demisia ministrului Fondurilor Europene. Cauza: performanţa slabă privind atragerea de bani europeni.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, la Iaşi, că a avut săptămâna trecută o discuţie cu Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, şi că au convenit ca aceasta să-şi dea demisia. Premierul a mai spus că marţi va face o nouă propunere pentru acest post.   „Am avut o discutie săptămâna trecută cu Aura Răducu şi am convenit împreună să luăm această decizie. Apreciez activitatea ei. A pornit într-o activitate dificilă, s-a implicat foarte mult pentru a debloca nişte lucruri înţelenite, însă am convenit împreună că acum, la minister, vreau o nouă etapă şi am acceptat demisia ei“, a spus Cioloş.

Premierul a mai spus că se va gândi la o nouă propunere, pe care, probabil, o va face în cursul zilei de marţi.„Mă voi gândi la o nouă propunere. Mâine (marţi – n.r.) probabil o voi face. Voi lucra împreună cu doamna Răducu şi în continuare, dar pe alte proiecte“, a afirmat Cioloş, fără a preciza însă despre ce este vorba.

În acelaşi context, premierul Cioloş a fost întrebat dacă se aşteaptă şi la alte demisii, el spunând că nu poate răspunde şi că o asemenea decizie trebuie luată împreună cu persoana respectivă. „Nu pot răspunde. Dacă e cazul, vom lua decizia împreună, dar nu vreau să fac spectacol. Cu tot respectul pentru oamenii aceştia, nu ştiu dacă va mai fi cazul. Vom lua deciziile în funcţie de cum avansează lucrurile. Nu fac remanieri de dragul spectacolului“, a spus Cioloş.

Aura Răducu: La cererea premierului, îmi depun demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene  „La solicitarea domnului prim-ministru, îmi depun demisia din funcţia de ministru al fondurilor europene“, a anunţat Aura Răducu într-un comunicat de presă  Răducu a făcut o prezentare a obiectivelor pe care şi le-a asumat la preluarea mandatului şi a stadiului realizării fiecăruia dintre ele, precizând că Cioloş este nemulţumit pe realizarea obiectivelor pe termen scurt.

„Având în vedere nemulţumirile domnului prim-ministru legate de obiectivele pe termen scurt privind activitatea mea, la cererea domniei sale, îmi depun demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene. Regret că nu am avut şansa de a duce la bun sfârşit acţiunile propuse, dar ramân un susţinător al politicii de coeziune, al principiilor europene şi al utilizării cât mai eficiente şi profesioniste a fondurilor europene pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării“, a arătat Răducu.

„Mulţumesc mult echipei cu care am venit şi care a depus eforturi în construirea unei noi abordări, precum şi celor care mi-au fost aproape din minister sau din societatea civilă“, a încheiat ministrul.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA