AcasăLifestyle3 jocuri de cărți populare în România care pot fi jucate pe...

3 jocuri de cărți populare în România care pot fi jucate pe mobil

spot_img

DISTRIBUIȚI

Jocurile de cărți au fost populare cu mult înainte de apariția smartphone-urilor, însă acum, au fost transpuse în spațiul virtual și pot fi practicate de pe mobil. Mai jos prezentăm 3 dintre cele mai celebre și jucate jocuri de cărți din România.

Război

Pentru mulți români, acesta a fost primul joc de cărți învățat. Deși este un joc extrem de simplu, războiul nu este deloc plictisitor, întrucât este greu de prezis care va fi câștigătorul, iar avantajul unui participant poate fi răsturnat în orice moment.

Jocul începe prin amestecarea cărților și împărțirea acestora, cu fața în jos, în mod egal, participanților. Nimeni nu are voie să se uite la cărțile pe care le are în mână sau să le amestece. În fiecare rundă, participanții vor extrage prima carte din pachet și o vor pune cu fața în sus pe masă; jucătorul care are cea mai mare va lua toate cărțile văzute și le va așeza în partea inferioară a teancului propriu.

În momentul în care doi sau mai mulți participanți pun în aceeași rundă cărți de aceeași valoare, se declanșează “războiul”; asta înseamnă că cei implicați vor așeza pe masă un număr de cărți echivalent cu valoarea cărții care a declanșat războiul, iar cel care va avea cartea ce mai valoroasă la final, acela va lua întreg „potul”. Jocul se termină atunci când un jucător intră în posesia tuturor cărților din pachet.

Blackjack

Jocul își are originile în Franța secolului XVII, atunci când era cunoscut sub numele de „Vingt-et-Un”, care în traducere este numărul 21. A fost practicat de către elita societății de la acea vreme, iar printre practicanții cei mai de seamă se numără amanta regelui Ludovic al XV-lea și împăratul Napoleon Bonaparte. Jocul a fost dus de către coloniștii francezi în New Orleans și ulterior, a pătruns în mod oficial în cazinourile din Nevada în anul 1931.

Blackjack-ul este destul de simplu, în sensul că jucătorul trebuie să obțină un număr de puncte mai mare decât cel al dealerului, însă fără să depășească totalul de 21 de puncte. Inițial, utilizatorul https://actualmm.ro/expozitie-florile-de-mina-din-maramures-au-facut-furori-in-franta/ primește două cărți și poate să ceară câte dorește, dar dacă trece de baremul maxim, pierde din oficiul. Dacă jucătorul rămâne în cărți, dealerul va întoarce a doua sa carte (pentru că una este cu fața în sus de la începutul jocului) și va încerca să-l învingă pe jucător.

Numele pe care îl cunoaștem noi a fost pus de către anumiți operatori, care au oferi un pariu special pentru a-i atrage pe începători, oferind o cotă de 11 atunci când jucătorul are un As și un valet de culoare neagră (care în traducere se numește „black jack”). Chiar dacă această regulă a dispărut, numele de Blackjack a fost păstrat. Astăzi, există mai multe variante ale jocului, iar una dintre cele mai căutate este versiunea Blackjack 21+3, acolo unde jucătorul poate plasa un pariu suplimentar: scopul este să obțină o mână de poker formată din 3 cărți, dintre care una poate să fie cartea cu fața în sus a dealerului.

Macao

Macao este unul dintre cele mai distractive și dinamice jocuri de cărți. Scopul jocului este de rămâne fără nici o carte. Cei 2-6 participanți vor primi câte 5 cărți, la care se pot uita, iar prima carte din teancul rămas pe masă se va întoarce cu fața în sus. Pe rând, jucătorii trebuie să așeze cărți cu același simbol sau cu aceeași valoare, altfel, dacă nu au, trebuie să tragă o carte din teanc. În cazul în care au două sau mai multe cărți de același fel, le pot așeza jos simultan.

Atunci când un jucător pune jos o carte cu numărul 4, următorul trebuie să stea o tură sau dacă are o altă carte cu cifra 4, o poate așeza peste pentru a pasa pedeapsa către următorul la rând. Așezarea pe masă a cărților 2, 3 sau a jokerilor îl forțează pe următorul să tragă 2, 3, 5 (jokerul negru) sau 10 (jokerul colorat) cărți, dar acesta poate pasa pedeapsa adăugând o altă carte din această categorie. Asul poate fi așezat pe masă peste orice carte, întrucât are funcția de a schimba simbolul cărților în ceea ce dorește jucătorul care l-a așezat.

Fiecare jucător este obligat să spună “Macao” atunci când rămâne în mână cu o singură carte, pentru că dacă alt participant spune cuvântul înaintea sa, primul trebuie să tragă 5 cărți din pachet.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA