Acasăoameni noiURMĂRILE CUTREMURULUI - Autoritățile au încurcat două victime, trimițând un italian în...

URMĂRILE CUTREMURULUI – Autoritățile au încurcat două victime, trimițând un italian în locul unui român decedat

spot_img

DISTRIBUIȚI

URMĂRILE CUTREMURULUI Eroare gravă a autorităţilor italiene, care au încurcat două victime ale cutremurului produs luna trecută în regiunea italiană Amatrice. În locul unui bărbat de origine română, mort la cutremur împreună cu soţia sa, italienii au trimis în România trupul unei alte persoane. Şi-au dat seama abia săptămâna trecută după ce au indentificat mai multe victime, printre care şi cetăţeanul român.

 Vestea a fost primită cu stupoare de familia victimei care, sâmbătă, a trecut din nou printr-un proces de înhumare.

La începutul acestei luni, autoritățile au trimis corpul unui bărbat de origine italiană în locul românului. Încurcătura s-a produs din cauză că bărbatul se afla în același imobil cu cei doi soți români, decedați în urma cutremurului.

Trupurile celor două victime sunt îngropate în cimitirul din comuna Fărtățești, județul Vâlcea. Urmează ca autoritățile să stabilească ce se va întâmpla cu trupul italianului.

Comunicatul MAE:

Referitor la cazul semnalat de dumneavoastră, vă informăm că, dintr-o eroare în procesul de identificare a cadavrelor victimelor decedate în urma seismului din Italia Centrală, unul din corpurile neînsuflețite a fost atribuit unuia dintre cetățenii români decedați la Amatrice și transportat în România la data de 27.08.2016, în vederea înhumării.

Eroarea a fost descoperită în cursul acestei săptămâni, când, pe baza unor teste ADN, s-a stabilit că trupul cetățeanului român în cauză se afla, de fapt, la morga spitalului din Rieti. Cu sprijinul Ambasadei României la Roma, rămășițele pământești ale cetăţeanului român au fost deja repatriate.

Corpul neînsuflețit al cetăţeanului italian transportat, din cauza erorii de identificare, în România, urmează a fi exhumat și transportat în Italia.

Rugăm tratarea acestui caz cu respectul cuvenit faţă de familiile cetăţenilor români care au decedat în urma cutremurului din Italia Centrală, familii care continuă să se confrunte cu consecinţele dramatice ale acestei tragedii.” (digi24.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA