Acasăsiugariu20 MARTIE - Credincioșii catolici celebrează Duminica Floriilor, sărbătoarea care deschide Săptămâna...

20 MARTIE – Credincioșii catolici celebrează Duminica Floriilor, sărbătoarea care deschide Săptămâna Sfântă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Azi, 20 martie, credincioșii catolici și cei reformați din lumea întreagă celebrează Duminica Floriilor, care deschide ciclul sărbătorilor pascale. Pentru biserica romano-catolică, Duminica Floriilor coincide, în fiecare an, cu Ziua Tineretului.

Floriile evocă intrarea Mântuitorului în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi cu flori și ovații. În această zi, preoții sfințesc ramuri înmugurite de salcie, care se împart creștinilor în amintirea ramurilor de finic și măslin cu care a fost întâmpinat Isus.

De Florii, credincioşii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie, măslin şi palmier pe care le pun la geamuri, uşi şi porţi, pentru a fi protejaţi de rele. Tot în Duminica Floriilor, gospodinele merg la biserică și curăță mormintele strămoșilor, agățând de cruci rămurele de salcie.

 În Duminica Floriilor se marchează începutul Săptămânii Sfinte, când se celebrează misterele mântuirii împlinite de Cristos în ultimele zile ale vieţii sale, începând de la intrarea în Ierusalim şi până la fericita pătimire şi glorioasa sa Înviere. Într-un mod deosebit, creştinii sunt invitaţi să se spovedească şi să se pregătească pentru Învierea Domnului.

Tot duminică, romano-catolicii sărbătoresc Ziua Tineretului.

sursa ziarulunirea.ro

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA