spot_img
AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI -Să fim și noi cuvinte vii din Cuvântul Hristos!

EVANGHELIA ZILEI -Să fim și noi cuvinte vii din Cuvântul Hristos!

DISTRIBUIȚI

Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoşeze. Aţi auzit că v-am spus: Mă duc şi voi veni la voi. De M-aţi iubi v-aţi bucura că Mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât Mine. Şi acum v-am spus acestea înainte de a se întâmpla, ca să credeţi când se vor întâmpla. Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi şi el nu are nimic în Mine; Dar ca să cunoască lumea că Eu iubesc pe Tatăl şi precum Tatăl Mi-a poruncit aşa fac. Sculaţi-vă, să mergem de aici. Eu sunt viţa cea adevărată şi Tatăl Meu este lucrătorul. Orice mlădiţă care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; şi orice mlădiţă care aduce roadă, El o curăţeşte, ca mai multă roadă să aducă. Acum voi sunteţi curaţi, pentru cuvântul pe care vi l-am spus. Rămâneţi în Mine şi Eu în voi. Precum mlădiţa nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi, dacă nu rămâneţi în Mine. Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic. Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădiţa şi se usucă; şi le adună şi le aruncă în foc şi ard. Dacă rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi, cereţi ceea ce voiţi şi se va da vouă. (Ioan 14, 27-31 şi 15, 1-7)

Să luăm aminte la cuvintele Domnului Iisus Hristos: „Rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi”. Noi ştim că fiecare cuvânt exprimă un anume lucru sau sentiment, are o semnificaţie distinctă, dar şi o încărcătură spirituală.

Vedem că prin cuvinte putem comunica; prin cuvinte ne cuprinde emoţia dragostei; din cuvinte ajungem chiar să ne urâm. Ne bucurăm la fiecare cuvânt rostit de un copilaş şi suntem cu mare luare aminte la cuvintele unui om înţelept.

Cuvintele Domnului Hristos le găsim în Sfânta Evanghelie şi ele sunt tezaurul cel mai de preţ pentru orice creştin. Prin cuvintele Sale, Hristos Domnul ne-a adresat chemarea de a ne face fiii învierii şi ai veşniciei. Cuvintele ne încălzesc inima în rugăciune, prin cuvinte cerem ajutor de la Tatăl Ceresc, prin şi din cuvinte vom fi judecaţi.

Fiecare cuvânt al Său zideşte ceva în noi. Domnul Hristos este Cuvântul Cel care lucrează în fiecare creştin pentru mântuirea sufletului. Să fim şi noi cuvinte vii din Cuvântul Hristos! (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA