AcasăsiugariuPREGĂTIRI - Credincioşii romano-catolici şi reformaţi se pregătesc pentru Duminica de Florii

PREGĂTIRI – Credincioşii romano-catolici şi reformaţi se pregătesc pentru Duminica de Florii

spot_img

DISTRIBUIȚI

Credincioşii romano-catolici şi reformaţi se pregătesc pentru Duminica de Florii. Ziua aminteşte de intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi cu ramuri de finic.

De Florii, credincioşii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie, măslin şi palmier pe care le pun la geamuri, uşi şi porţi, pentru a fi protejaţi de rele. Şi în bisericile de rit romano-catolic din Baia Mare se vor sfinţi ramurile şi se va face o slujbă specială.

”În Duminica Floriilor există o liturghie a poporului, se numeşte Liturghia Pro populo, începe la ora 10.00, la Biserica Sfânta Treime, în cadrul căreia vor fi sfinţite ramurile. Împreună cu credincioşii ieşim în faţa Trunului Ştefan, acolo vom sfinţi ramurile şi după aceea în procesiune intrăm din nou în biserică. Liturghia continuă cu mersul ei normal, în schimb în locul Evangheliei va fi interpretetată Patima lui Cristos de către membrii corului, corul seniorilor va interpreta Patimile la Liturghia de la ora 10.00, iar de la 11.30 vor cânta tinerii, membrii corului «Scola Rivulina». Este o dramatizare a suferinţelor lui Cristos, întreaga Evanghelie cântată, o experienţă foarte frumoasă pentru cei prezenţi la liturghie”, a explicat preotul Ioan Roman, protopopul romano-catolic de Baia Mare.

Duminica Floriilor înseamnă şi începutul Săptămânii Mari, săptămâna care precede Învierea sau Paştele.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA