Acasăoameni noiZVONURI INFIRMATE - Proprietarii de centrale termice de apartament nu sunt obligaţi...

ZVONURI INFIRMATE – Proprietarii de centrale termice de apartament nu sunt obligaţi să le înlocuiască

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, linişteşte deţinătorii de centrale termice de apartament. Nu există niciun act normativ, naţional sau european, care să impună din luna septembrie comercializarea doar de produse care ating un anumit prag de eficienţă energetică. Informaţia potrivită căreia, urmare a unei directive europene, începând cu luna septembrie, centralele aflate în uz nu vor mai fi fabricate, nu se confirmă, a precizat vicepreşedintele ANRE.

Proprietarii centralelor termice de apartament ar fi plătit plăti mai mult în viitor dacă ar fi fost nevoiţi să cumpere unele noi. Vicepreşedintele ANRE subliniază că informaţia nu este confirmată prin niciun act normativ, naţional sau european, şi că totul pare a fi o componentă din politica de marketing.

”Este o informaţie neconfirmată. Proprietarii de centrale individuale, la bloc sau la casă, nu au niciun fel de obligativitate de înlocuire a acestora. Fiecare deţinător de centrală este stăpânul deciziei când şi cu ce fel de centrală îşi asigură confortul în locuinţă”, a explicat, marţi seară, vicepreşedinte ANRE, Emil Calotă..

”După opinia mea şi informaţiile pe care le am, cred că face parte dintr-o politică de marketing a producătorilor de centrale murale, de tip apartament. Nu există în România, în acest moment, niciun articol de lege care să impună proprietarului de centrale de apartamente aşa ceva. Informaţia nu este confirmată (…) Nu există nicio directivă aprobată la Bruxelles. Sunt discuţii privind îmbunătăţirea actualei directive privind eficientizarea energetică. Singura obligaţie legată de locuinţa colectivă, de bloc, e legată de contorizare. Consumul fiecărui cetăţean trebuie măsurat. Obligativitatea aceasta are termen 31 decembrie 2016”, a explicat Emil Calotă.

În prezent, o centrală de apartament costă aproximativ 2.000 de lei. O centrală bazată pe noua tehnologie va fi mai scumpă cu cel puţin 1.500 de lei. Preţul unei centrale noi poate ajunge chiar şi la 7.000 de lei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA