AcasăActualitateSocialZONA METROPOLITANA - S-a aprobat protocolul de colaborare in vederea constituirii Parcului...

ZONA METROPOLITANA – S-a aprobat protocolul de colaborare in vederea constituirii Parcului Industrial Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Adunarea Generala a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara „Zona Metropolitana Baia Mare” s-a intrunit in sedinta ordinara in data de 21 aprilie, lucrarile fiind deschise de primarul Municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, in calitate de presedinte al Asociatiei.
Avand in vedere intentia Municipiului Baia Mare de dezvoltare economica locala, de stimulare a investitiilor directe autohtone si straine, in industrie, servicii, cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si inovare, dezvoltare regionala, precum si de creare de noi locuri de munca, un punct important pe ordinea de zi l-a constituit aprobarea Protocolului de colaborare cu Municipiul Baia Mare si comunele Dumbravita, Grosi, Recea, Asociatia Composesorala Recea, Asociatia Composesorala Mocira si Parohia Ortodoxa Sasar, precum si alte entitati publice si private in vederea constituirii Parcului Industrial Baia Mare.
In acest context, Adunarea Generala a adoptat Hotararea nr. 4/2015 prin care a fost aprobat Protocolul de colaborare al Asociatiei cu Municipiul Baia Mare si alte entitati publice si private in vederea crearii unui parc industrial, care va avea impact asupra intregii zone metropolitane in ceea ce priveste dezvoltarea unor noi oportunitati de afaceri.
De asemenea, in cadrul sedintei a fost prezentat si Planul Local de Actiune privind politica de utilizarea a terenurilor in cadrul zonei metropolitane, acesta fiind dezvoltat in cadrul proiectului USE_ACT, finantat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul pentru Reteaua de Dezvoltare Urbana URBACT II.
In cadrul sedintei a fost prezentat Raportul Comisiei de Cenzori privind executia Bugetului de Venituri si Cheltuieli aferent anului 2014 si Raportul Auditorului Financiar privind Situatiile financiare aferente anului 2014. Luand in considerare aceste rapoarte, Adunarea Generala a adoptat Hotararea nr. 3/2015 prin care au fost aprobate situatiile financiare aferente anului 2014, care prezinta faptul ca in urma executiei bugetului de venituri si cheltuieli, s-au inregistrat rezultate pozitive ale indicatorilor financiari.
Pe ordinea de zi s-a aflat si prezentarea de catre operatorul regional de transport public metropolitan S.C. URBIS S.A. a situatiei financiare rezultata in urma prestarii serviciului de transport public metropolitan, aferenta primului trimestru al anului 2015. In acest sens, reprezentantii operatorului de transport au prezentat situatia financiara, din care rezulta faptul ca pe trimestrul I al anului 2015, ca urmare a operarii pe traseele din zona metropolitana rezultatele financiare sunt pozitive.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA