AcasăMARAMURESUL ISTORICZiua Unirii Principatelor – sărbătorită la Centrul Cultural Sighet pe 23...

Ziua Unirii Principatelor – sărbătorită la Centrul Cultural Sighet pe 23 ianuarie 2015

DISTRIBUIȚI

Centrul Cultural din Sighetu Marmatiei organizează, vineri, 23 ianuarie 2015 , de la ora 13.00, în Sala de Spectacole de pe str. Iuliu Maniu nr.31, un spectacol dedicat aniversării a  156 de ani de la Unirea Principatelor Române. Despre contextul european al evenimentului va vorbi prof. Marius Voineaghi. Va urma un spectacol sustinut de Ansamblul Folcloric „TITIANA” de la Scoala de Arta ,,Gheorghe Chivu” , de solista de muzica populara Ileana Matus și cantautorul Gheorghe Ștețca.

În fiecare an instituțiile de cultură au marcat prin spectacole Unirea principatelor, Scoala de Arta ,,Gheorghe Chivu”(coordonator prof. Ioan Tivadar) fiind prezentă  în ultmii ani cu programe artistice susținute de tinere talente din zonă, pregătite la clasele de muzică și dans, semn că noile generații sunt purtătoare a valorilor culturale tradiționale, participând cu entuziasm al sărbătorile importante din istoria țării.

Centrul cultural Sighet (manager Spiridon Pralea) a inițiat și organizat  în luna ianuarie 2015 un program variat de manifestări cultural-artistice de amploare (Spectacol de datini de iarnă, spectacol de muzică rok(caritabil), expoziție de pictură, spectacol literar-muzical de Ziua Culturii Naționale, expuneri și simpozioane, participând  și la evenimentele organizate de românii din dreapta Tisei). Pentru anul 2015, Centrul Cultural a redactat Calendarul  principalelor manifestări culturale-artistice care va fi difuzat zilele următoare pentru marele public.

 Purtător de cuvânt, Ioan Dorel Todea

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA