AcasăActualitate112ZIUA SIGURANŢEI RUTIERE - Simulatorul de accidente poate fi testat în parcarea Serviciului...

ZIUA SIGURANŢEI RUTIERE – Simulatorul de accidente poate fi testat în parcarea Serviciului Permise Auto şi Înmatriculări din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

ZIUA SIGURANŢEI RUTIERE Poliţiştii rutieri din tot judeţul vor desfăşura activităţi preventive, de promovare a respectului în trafic şi de conștientizare a tragediilor care se pot întâmpla atunci când participanţii la trafic sunt prea grăbiţi, neatenţi şi încalcă normele rutiere.

În perioada 06-08 octombrie, între orele 13.00 şi 17.00, toţi cei interesaţi să testeze simulatorul de accidente sunt aşteptaţi pe strada Şcolii din Baia Mare, în parcarea Serviciului Permise Auto şi Înmatriculări.

Activitatea este organizată de Biroul Rutier Baia Mare în colaborare cu ROTARACT CLUB Baia Mare şi ROTARACT Club Baia Mare Team (societăţi nonprofit), în cadrul proiectului „Condu prudent, alege viaţa!”.

Acţiunile au loc pentru a conştientiza cetăţenii cu privire la importanţa adaptării vitezei de deplasare şi a utilizării centurii de siguranţă pe timpul deplasării pe drumurile publice, în calitate de conducători auto sau pasageri în autovehicule.

Modalitatea folosită în cadrul acestei activităţi va fi simularea unui accident rutier frontal la o viteză de deplasare a autovehiculului de aproximativ 30 km/h.

Pentru aceasta, persoanele în cauză vor fi supuse unui test prin folosirea simulatorului pus la dispoziţie de către cele două cluburi colaboratoare, efectele testului fiind similare cu cele produse de impactul resimţit în cadrul unui accident rutier real.

În acest fel, persoanele care vor fi supuse testului vor avea ocazia să simtă „pe viu” ce înseamnă urmările implicării într-un accident rutier.

La Seini poliţiştii au fost alături de elevi, pentru ca aceştia să ajungă în siguranţă la şcoală dar şi să transpună în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, la şcolile de pe raza municipiului Baia Mare poliţiştii vor susţine lecţii de educaţie rutieră.

Sub sloganul Fii deştept în trafic, poliţiştii le vor explica elevilor care sunt regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte atunci când circulă în calitate de pietoni şi biciclişti.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA