AcasăEvenimentZIUA PORȚILOR DESCHISE LA VITAL – 400 de elevi au vizitat stația...

ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA VITAL – 400 de elevi au vizitat stația de epurare a apelor uzate din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Adunarea generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie a fiecărui an ca zi Mondială a Apei, iar aceasta a fost sărbătorită anual. “Apa menajeră” este tema zilei Mondiale a Apei 2017, conform ONU și UNESCO.

 

Cu această ocazie Societatea VITAL S.A. a organizat pentru prima dată Ziua Porților Deschise la Stația de epurare a apelor uzate din Baia Mare modernizată prin investițiile finanțate de către Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Sectorial Mediu. Această investiție reprezintă o a doua etapă de modernizare a Stației de epurare,după lucrările de reabilitare din programul ISPA.

În 22 martie 2017 am organizat “Ziua Porților Deschise” cu intenția ca cei interesați și implicați în problemele de prortecția mediului să poată avea ocazia să se instruiască și să se documenteze în direct asupra modalităților și proceselor legate de epurarea apelor uzate provenite din aglomerările umane.

Au răspuns invitației noastre 400 de elevi de la școli și colegii atât din Baia Mare cât și din localitățile Dumbrăvița, Groși, Recea, Băița de Sub Codru.

Vizitatorii au fost impresionați de complexitatea proceselor tehnologice din stația de epurare, aparatura și complexitatea metodelor de laborator de ultimă generație utilizate în procesul de epurare a apelor uzate. S-a  făcut comparație între apa uzată care intră în stația de epurare și apa purificată care este evacuată în  râul Săsar.

La finalul turului stației am remarcat entuziasmul copiilor în acțiunea de plantare a 50 de pomi, activitate efectuată alături de angajați ai statiei de epurare. Pomii au fost etichetați cu numele școlii și anul plantării.

Elevii și-au exprimat speranța să viziteze anual Stația de epurare unde să surprindă și evoluția în timp a pomilor plantați de ei în anul 2017.

La sfârșitul vizitei cei prezenți au primit pliantul “ Canalizarea NU este coșul de gunoi!” care evidențiază în esență necesitatea protecției mediului prin însușirea și manifestarea unei conduite în ceea ce privește utilizarea canalizării menajere.

Ziua de 22 martie 2017 considerăm că a fost ca și toate celelalte zile din anii anteriori când s-a celebrat acest eveniment, o dată reper în acțiunile și manifestările întreprinse de cei care activează pe tărâmul administrării apei brute, a furnizării/prestării serviciilor de apă potabilă și canalizare. O zi însemnată în conștientizarea tuturor despre semnificația apei la modul general, la rolul și importanța gestionării eficiente a apelor menajere, în particular.

Comunicat de presă remis de către SC Vital SA

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA