spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI - Premierul Emil Boc, huiduit la Alba...

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI – Premierul Emil Boc, huiduit la Alba Iulia. N-a scăpat nici PDL

spot_img

DISTRIBUIȚI

Aproximativ două mii de persoane au participat, joi dimineaţa, la ceremoniile organizate la Alba Iulia pentru a marca Ziua Naţională a României, iar la debutul manifestărilor un grup de tineri au scandat lozinci şi au afişat un banner cu mesajul „Basarabia e România”.

Manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale a României au început în jurul orei 9.00 cu un ceremonial de depuneri de jerbe şi coroane de flori la statuile lui I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului. La manifestări au fost prezeți ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, liderul PNL, Crin Antonescu, fostul premier Adrian Năstase, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, liderul PC, Daniel Constantin, primarul din Chişinău, Dorin Chirtoacă şi liderul PNŢCD Victor Ciorbea.

Premierul Emil Boc a ajuns în jurul orei 10.00 la Alba Iulia, iar în momentul în care a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul a fost huiduit de mai multe persoane din mulţime, acestea strigând şi „Hoţii”. În paralel, câteva zeci de membri ai PDL au încercat să acopere huiduielile, strigând „România, România”, iar unii dintre aceştia s-au îndreptat spre cei care huiduiau, spunându-le să înceteze. „Terminaţi măi nesimţiţilor”, a strigat unul dintre bărbaţii aflaţi în zona în care erau grupaţi simpatizanţii PDL.

Şi reprezentanţii PDL au fost huiduiţi în momentul în care au depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul, moment în care, din mulţime, se striga „Hoţii, hoţii”.

Manifestările au fost marcate şi de scandările unor tineri care au steaguri şi pancarte cu mesajul „Salvaţi Roşia Montană”, iar o tânără a reuşit să ajungă la microfonul de unde se coordonau ceremoniile, strigând „Salvaţi Roşia Montană”. Pe de altă parte, mulţimea a aplaudat îndelung delegaţia Primăriei din Chişinău, condusă de Dorin Chirtoacă, primarul Capitalei Republicii Moldova. De asemenea, un grup de membri şi simpatizanţi ai partidului lui Dan Diaconescu au aplaudat şi au scandat numele acestuia în momentul în care a depus o corană de flori la statuia lui Mihai Viteazul. În debutul manifestărilor, un grup format din aproximativ 300 de tineri, purtând steaguri şi fulare tricolore, au scandat lozinci prin care cereau unirea Basarabiei cu România şi au afişat două bannere mari pe care scrie „Ridică-te Ştefane cu braţul tău cel sfânt şi uneşte Basarabia cu al patriei pământ” şi „Basarabia e România”. Tinerii spun că sunt studenţi atât din România, cât şi din Basarabia, unii dintre ei având feţele acoperite cu fulare sau eşarfe tricolore şi cântând diverse melodii patriotice.

Pentru manifestările de 1 Decembrie au fost luate şi măsuri speciale de siguranţă, fiind mobilizaţi aproape 400 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti comunitari pentru a asigura liniştea şi ordinea publică în cadrul manifestărilor. De asemenea, circulaţia rutieră în zona Cetăţii şi pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 a fost restricţionată încă din noaptea de miercuri spre joi. (sursa: mediafax)

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA