Acasăsinucidere maramuresZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI MARCATĂ LA I.P.J. MARAMUREŞ

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI MARCATĂ LA I.P.J. MARAMUREŞ

DISTRIBUIȚI

Astăzi, la ora 10.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a avut loc o şedinţă festivă dedicată marcării Zilei Naţionale a României şi a 95 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

La această activitate a fost invitat şi ne-a onorat cu prezenţa inspector principal, arhivist Marius Uglea de la Serviciul Judeţean Maramureş al Arhivelor Naţionale, care a făcut o prezentare a mărturiilor verbale a trei participanţi la evenimentele din perioada 26 noiembrie – 01 decembrie 1918 dela AlbaIulia.

Poliţiştii maramureşeni prezenţi la activitate au fost impresionaţi de mărturiile celor trei maramureşeni, care din păcate nu se mai află printre noi, preotul pensionar Pintea Valentin din Satulung, Simion Pintea, ţăran din satul Cerneşti şi Emil Fucec, preot din Botiza.

În declaraţiile lor, aceştia au precizat aspecte importante ale participăriila Marea AdunareNaţională dela Alba Iulia, menţionând inclusiv mijloacele cu care s-au deplasatla AlbaIuliaşi impresii din timpul călătoriei.

Ataşăm câteva din relatările părintelui Valentin Pintea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA