AcasăEvenimentZIUA EUROPEI – Întreaga Uniune Europeană celebrează astăzi pacea și unitatea

ZIUA EUROPEI – Întreaga Uniune Europeană celebrează astăzi pacea și unitatea

spot_img

DISTRIBUIȚI

ZIUA EUROPEI   Uniunea Europeană marchează pe 9 mai „Ziua Europei”, celebrând pacea şi unitatea la nivel european, ocazie cu care, pe fondul provocărilor cu care se confruntă Blocul comunitar, o organizaţie proeuropeană le cere liderilor intensificarea coeziunii la nivel comunitar.

Data de 9 mai marchează declaraţia făcută de Robert Schuman, ministru francez de Externe, în anul 1950. Această declarație este considerată un moment simbolic în dezvoltarea proiectului comunităţii euuropene.

Pentru celebrarea „Zilei Europei”, instituţiile UE îşi deschid porţile publicului pe parcursul lunii mai.

„Ziua Europei, marcată anual pe 9 mai, celebrează pacea şi unitatea în Europa. Data marchează aniversarea Declaraţiei Schuman. În cursul unui discurs rostit la Paris în 1950, Robert Schuman, la acea vreme ministru francez de Externe, a prezentat viziunea sa privind o nouă formă de cooperare politică în Europa, situaţie care ar face de neconceput un război între naţiunile Europei. Viziunea sa a fost de creare a unei instituţii europene care să gestioneze producţia de cărbune şi oţel. Un tratat pentru crearea unui organism de acest gen a fost semnat peste un an. Propunerea lui Schuman este considerată începutul a ceea ce este acum Uniunea Europeană”, notează site-ul oficial al UE, potrivit Mediafax.ro.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA