AcasăMARAMURESUL ISTORICZIUA CULTURII NAȚIONALE - Românii din Transcarpatia au câștigat mizând pe Mihai...

ZIUA CULTURII NAȚIONALE – Românii din Transcarpatia au câștigat mizând pe Mihai Eminescu

DISTRIBUIȚI

ZIUA CULTURII NAȚIONALE ”Ziua Culturii Naționale” și aniversarea  nașterii poetului Mihai Eminescu au avut parte de o sărbătorire aparte în Biserica Albă (Ucraina). Pentru prima dată au participat la manifestare reprezentanții noului Consulat al României de la Solotvino, consulul Gabriel Nicola și agentul consular Lucian-Ionuț Indreiu.

Și tot o premieră a constat în amploarea manifestării, organizată de Asociația Culturală „Boema OJT”, în colaborare cu Liceul „Mihai Eminescu din Slatina,  Școala din Biserica Albă, primăriile din Sighetu Marmației și Biserica Albă. La statuia din localitate a poetului au avut loc o slujbă religioasă și depuneri de jerbe.

Apoi centrul manifestărilor s-a mutat la Căminul Cultural. Elevi de la Liceul „Mihai Eminescu” din Slatina și de la școlile generale din Slatina, Biserica Albă, Apșa de Mijloc, Topcina și Plăiuț s-au întrecut într-un concurs de cultură generală și de recitări, având ca temă opera lui Eminescu.

unnamed (1)

Laureații au fost: Augustina Grin (Slatina- marele premiu), Adriana Melnicova (premiul I – Topcina), Felicia Petruț (II- Biserica Albă), Anișoara Dan (III – Apșa de Mijloc). Gheorghiță Vlad, cel mai tânăr concurent, a fost recompensat cu premiul special al juriului. Pe echipe, concursul a fost câștigat de Liceul „Mihai Eminescu din Slatina.

unnamed (2)

Marele premiu a constat în volumul ”Istoria ilustrată a României (de Ioan Aurel Pop), iar ceilalți premianți au primit cărți ale poetului Mihai Eminescu și dulciuri. Premiile au fost acordate de Asociația ”Boema OJT”, cu sprijinul firmei „Aramis” Baia Mare.

Primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli și-a împărțit ziua de 15 ianuarie între Festivalul Datini și Obiceiuri Ucrainene de iarnă (de la Sighet) și participarea la manifestările din Ucraina, unde a oferit tuturor un premiu inedit: recitalul eminescian al actriței Diana Giubernea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA